Arama


ThinkerBeLL - avatarı
ThinkerBeLL
VIP VIP Üye
18 Aralık 2013       Mesaj #5
ThinkerBeLL - avatarı
VIP VIP Üye
Teknolojik buluşlar olmasaydı...

20. yüzyıldan beri önemli buluşlar olmasaydı, dünya bugün son derece farklı ve zorlayıcı olacaktı. Uçaktan tutun elektro gitara, dijital kameradan elektrikli arabalara kadar, 20. yüzyıl, insanlık tarihinin icatlar açısından en göz alıcı çağı.

Buluşlar insanların yaşayışlarını değiştirir, kolaylaştırır. Buluşlar olmasaydı nasıl bir hayat sürerdik, onların yerine ne kullanırdık, gözünüzün önüne getirmeye çalışın. Geceleri gündüze çeviren ampuller bugün son derece sıradan şeyler gibi geliyor.

İnsanoğlunun teknoloji alanında belki de en büyük icadı elektriği bulması olmuştur. Son yüzyıldaki olağanüstü gelişmelerin temel etkeni elektriktir. Bu yüzden bilim ve teknoloji elektriğe çok şey borçludur.

Elektriğin iletişim, haberleşme, ulaşım, sağlık, eğitim gibi neredeyse bütün alanlara kadar uzanan bir yelpazede etkili olduğunu söyleyebiliriz.

Elektriğin belki de en büyük getirisi, boşa giden, verimsiz geçen akşam saatlerini ve geceleri de insanın bir şeyler üretebileceği şekle getirmiş olmasıdır. Yapay güneşlerimiz var artık her yerde ve geceler de gündüzler kadar anlamlı.

Elektrik, bir çağı kapatacak kadar tarihe damgasını vurmuş, milyonlarca kıvılcımın kaynağı ve özü olmuştur.

Bu sebeple elektrik olmazsa her şey çok farklı olurdu. Örneğin ampul icat edilmeyecek ve mum veya gazyağı lambası kullanılacaktı. İnsan hayatında telefon, radyo, televizyon, telefon, internet gibi iletişim araçları olmayacak; araba ve uçak gibi ulaşım araçları yer almayacaktı. Uzay keşifleri gerçekleşemeyecekti.

Kısacası insanlık elektriğin bulunmasından önceki dönemde yaşamaya devam edecek, ilerleme adına attığı hiçbir atılımı gerçekleştiremeyecekti. Ancak biliyoruz ki insanların ihtiyaçları bitmedikçe buluşlar da son bulmayacaktır.

Ad:  icat.jpg
Gösterim: 3845
Boyut:  37.7 KB

Son düzenleyen Safi; 17 Mart 2016 17:38
Tanrı varsa eğer, ruhumu kutsasın... Ruhum varsa eğer!