Üye Ol
Giriş
Hoş geldiniz
Misafir
Son ziyaretiniz:
10:59, 1 Dakika Önce
MsXLabs Üye Girişi
Beni hatırla
Şifremi unuttum?
Giriş Yap
Ana Sayfa
Forumlar
Soru-Cevap
Tüm Sorular
Cevaplanmışlar
Yeni Soru Sor
Günlükler
Son Mesajlar
Kısayollar
Üye Listesi
Üye Arama
Üye Albümleri
Bugünün Mesajları
Forum BB Kodları
Your browser can not hear *giggles*...
Your browser can not hear *giggles*...
Sayfaya Git...
Pazar, 14 Aralık 2025 - 11:00
Arama
MaviKaranlık Forum
İçsel zeka nedir?
-
Tek Mesaj #3
Mira
VIP
VIP Üye
14 Ocak 2014
VIP
VIP Üye
Kişisel - İçsel Zeka Nedir?
Kişisel-içsel zekâ, kendimiz hakkındaki duygu ve düşünceleri şekillendirebilme, yaşamı sürdürebilme ve yaşadıklarımızdan öğrendiklerimizle, hayat felsefemizi oluşturabilme, yaşamımızı bu doğrultuda planlama, kişisel istek ve hayaller oluşturabilme becerisidir.
Kişisel - İçsel Zekâya Sahip Olan İnsanların Özellikleri
Yalnız kalmaktan hoşlanırlar.
Yaşadıkları her olay veya deneyim üzerinde çok fazla düşünürler.
Kendi içlerinde bir değer ve anlayış sistemi oluştururlar. Her şeyde kendilerinden bir şey ararlar.
Kendi duygu ve düşüncelerinin farkındadırlar.
Kendilerini farklı tarzlarda ifade edebilirler.
Yaşam felsefelerini oluşturmaya yönelik bir arayış içindedirler.
Bireysel çalışmalardan zevk alırlar.
Yaşamlarında motivasyon kaynakları hedefleridir.
Kişisel - İçsel Zekâya Sahip Olan İnsanların İlgi Alanları/ Hobileri
Yoga
Meditasyon
Günlük tutmak
Yalnız kalmak
Kişisel - İçsel Zekâya Sahip İnsanların Seçebilecekleri Meslekler
Yazar
Şair
Filozof
Araştırmacı
Teorisyen
Kişisel - İçsel Zekâya Sahip İnsanların Öğrenme Ortamları
Kişisel zekâ doğumla gelişmeye başlar ve bebek-anne arasındaki duygusal yakınlıkla devam eder. Yaşamın her anında her yeni olayda gelişme sürer.
Kişisel zekâ, eğitim ve öğretim ortamlarında hemen her alanda fark edilmesi ve destek verilmesi gereken bir zekâdır. Bazen sınıf içi dersler senasında bazen teneffüslerde birebir öğrenci-öğretmen ilişkilerinde bazen öğrencilere verilen kişisel gelişim tekniklerinde bazen de farklı sosyal platformlarda üzerinde çalışılmalı ve öğrencilere kişisel zekâlarını geliştirme yönünde destek verilmelidir.
Kişisel - İçsel Zekâya Sahip İnsanlar İçin Etkili Öğretim Araçları
Günlük Yazma Etkinlikleri
Öğrenciler hissettiklerini ve düşüncelerini günlüklere yazmak konusunda desteklenebilir. Küçük yaşlarda bu günlük yazma resim çizerek veya anlatılanın öğretmen veya veli tarafından kaleme alınmasıyla olabilir.
Duygu İfadesi
Bireylerin öncelikle içinde bulundukları duygu durumlarının farkında olmaları gerekir. Bu duygu ifadelerini sağlayacak sözcükler konusunda sınıflarda çalışmalar yapılmalıdır. Daha sonrada öğrencilerin bu duygu durumlarını rahatlıkla ifade edebilecekleri ortamlar yaratılmalıdır. Duyguların bazen resimle, şarkıyla veya kompozisyonlarla ifade edilmesine olanak sağlanmalıdır. Okul öncesi dönemde çocuklar duygularını ayırt etmekte ve bunları dile getirmekte zorlanırlar. Onlara kendilerini rahatça ifade edebilecekleri oyun ortamları veya resim çizmelerine olanak olan ortamlar sağlanabilir.
Kaynak
BEĞEN
Paylaş
Paylaş
Bu mesajı
1
üye beğendi.
theMira
Kapat
Saat: 11:00
Hoş Geldiniz Ziyaretçi
Ücretsiz