Arama


ERCÜMENT70 - avatarı
ERCÜMENT70
Ziyaretçi
4 Mart 2014       Mesaj #3
ERCÜMENT70 - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
The Eniqmatic adlı kullanıcıdan alıntı

Sağlık meslek liseleri puan ile alım yapıyor.Kız meslek lisesinden sağlığa geçmeniz için puanınızın yetmesi ve kontejanda açık kalması gerek.Kız meslek lisesinden doktor olabilirsiniz fakat meslek lisesi Lise 2.sınıftan sonra meslek derslerine yoğunlaştığı için diğer derslerden geri kalıyorsunuz.Bu bakımdan tıp kazanmak biraz zor gözüküyor.


6.sınıfta 425 7.sınıfta 433 8.sınıfta 481 alman gayet iyi.Anadolu liselerini tercih edip, çalışır dershane yardımı da alırsan tıp kazanman , meslek lisesine göre daha kolay olacaktır.

BEN ŞU AN 44 YAŞINDA Bİ HEKİMİM. 1986 TİCARET MESLEK LİSESİ MEZUNUYUM. SİSTEM OLARAK ÜNİVERSİTE SINAVINDA Bİ DEĞİŞİKLİK OLDU MU BİLMİYORUM. AMA SÖYLEMEK İSTEDİĞİM ŞU: MEZUN OLDUĞUMDA FİZİK, KİMYA, BİYOLOJİ HATTA MATEMATİK ADINA ÖYS İÇİN ZERRE KADAR BİLGİM YOKTU. AMA MEZUN OLDUKTAN SONRA 1 YIL DERSANEYE GİTMİŞTİM VE BELKİ HERŞEYİ YENİ GÖRÜYOR OLMAK BENİ ÇOK HEYECANLI VE ŞEVKLİ YAPMIŞTI, BELKİ HOCALARIMIZ DA ÇOK İYİYDİ VEYA BEN DE ÇOK AZİMLİYDİM VE OLDU SONUÇ OLARAK TIP. O ZAMAN HACETTEPE TIP 520 FEN PUANI İLE ALMIŞTI EN DÜŞÜK BEN İSE EN AZ 469 PUANLA ALAN AKDENİZ TIPA 476 PUANLA GİRMİŞTİM. SİZ DE YAPABİLİRSİNİZ ASLA VAZGEÇMEYİN. ÜSTELİK YILLAR SONRA İHTİSAS YAPTIĞIM ZAMAN ASİSTANKEN TANIŞTIĞIM Bİ BAYAN ASİSTAN ARKADAŞIN DA TİCARET LİSESİ MEZUNU OLDUĞUNU GÖRDÜM.