Arama


_AERYU_ - avatarı
_AERYU_
Ziyaretçi
11 Nisan 2014       Mesaj #4
_AERYU_ - avatarı
Ziyaretçi
KİŞİSEL BİLGİLERİNİZİN TARAFIMIZDAN PAYLAŞIMI

Aşağıda belirtilenler dışında Skype, ilgili yasalar gereği yükümlü olmadıkça veya yetkili makamların emriyle istenmedikçe kişisel verileri ve/veya trafik verilerini ya da iletişim içeriğini sizin açık izniniz olmadan Microsoft ve kontrol ettiği iştirakler ve bağlı ortaklıklar dışındakilere satamaz, kiralayamaz, pazarlayamaz veya başka şekilde aktaramaz. Kendi isteğinizle kullanıcı profilinizde genel görüntülemeye açık hale getirdiğiniz veya forumlarda, tartışma platformlarında ya da yorum göndererek açıkladığınız bilgilerin herkese açık olacağını ve başkaları tarafından görüntülenebileceğini lütfen unutmayın.

Skype, yasal gereklilikleri karşılamak, yasal haklarımız doğrultusunda hareket etmek veya yasal hak taleplerine karşı kendini savunmak, Skype'ın menfaatlerini korumak, dolandırıcılığa karşı mücadele etmek ve ilkelerimizi uygulamak ya da herhangi bir kişinin haklarını, malını veya güvenliğini korumak için kişisel bilgileri açıklayabilir.

Talep ettiğiniz Skype ürünlerini sağlamak amacıyla, Skype bazen gerekirse, kişisel ve trafik verilerinizi Skype'ın grup şirketleri, taşıyıcıları, iş ortağı hizmet sağlayıcıları ve/veya acenteleriyle paylaşabilir. Örneğin PSTN-VoIP ağ geçidi sağlayıcısı, WiFi erişim hizmetleri sağlayıcıları, Skype yazılımı ve/veya Skype ürünleri distribütörleri ve/veya üçüncü taraf bankacılık kuruluşları ya da başka ödeme, e-posta teslim, analitik hizmet, müşteri hizmetleri veya barındırma hizmetleri. Skype her zaman bu üçüncü tarafların kişisel bilgilerinizi ve trafik verilerinizi korumak için gerekli kurumsal ve teknik önlemleri almasını ve ilgili kanunlara uymasını talep edecektir.

Bazı Skype ürünleri (i) ortak marka altında sunulabilir; (ii) ortak bir şirketin web sitesi üzerinden sağlanabilir ve/veya (iii) ortak bir şirket tarafından desteklenebilir. Bu ürünleri kullanır veya bu ürünler için kayıt yaptırırsanız hem Skype'ın hem de ortak şirketin söz konusu ürünle ilgili olarak toplanan kişisel verileri kullanmasını kabul etmiş olur ve kişisel bilgilerinizin ortak şirket tarafından kullanımının ortak şirketin gizlilik politikasına tabi olabileceğini anlarsınız. Skype, ürünlerini başka web siteleri veya hizmetlerle bağlantılı olarak sunabilir veya başka çevrimiçi hizmetlerle işbirliği yaparak size her iki ürünün/hizmetin sonuçlarını veya ek servis ve faydalar sağlayabilir. Bu ortak tekliften yararlanmak isteyip istemediğinizi belirlemek amacıyla Skype, onay verdiyseniz, e-posta adresinizi ve irtibatlarınızın e-posta adreslerini üçüncü taraf web sitelerine/servis sağlayıcılara verdiğiniz e-posta adresleriyle eşleştirebilir.

Bir Skype Manager üyesiyseniz, izin verdiğiniz takdirde, Skype Manager Yöneticiniz trafik verileri, satın alma ve indirme ayrıntılarınız dahil olmak üzere Skype hesabınızdaki etkinliklerle ilgili ayrıntılı bilgilere erişebilir. Skype - Free internet calls and online cheap calls to phones and mobiles adresindeki hesap sayfanızdan ayarları değiştirerek istediğiniz zaman onayınızı geri çekebilirsiniz. Skype Manager dizinine dahil edilmek üzere adınız ve iş unvanınızı kapsayan kişisel bilgiler sağlarsanız, bu tür verilerin Skype Manager'ın diğer üyeleri tarafından görüntülenebileceğini kabul edersiniz.

Başka bir Skype kullanıcısına bir sesli mesaj bırakırsanız (ulaşmaya çalıştığınız Skype kişisi sesli mesajları metin mesajı olarak almak istediyse) sesli mesajınız üçüncü taraf hizmet sağlayıcısına aktarılabilir ve metne dönüştürülebilir. Dönüştürme işlemi, istisnai durumlarda analistlerin erişimini gerektirebilir. Sesli mesaj ürününü kullanarak, sesli mesajınızın Skype ve hizmet sağlayıcısı tarafından işlenmesine onay verirsiniz.

Skype, Skype'ın yerel ortağı veya operatör ya da iletişiminize aracılık eden şirket, bu tür bilgileri yasal olarak talep eden hukuk, emniyet veya devlet makamına kişisel bilgiler, iletişim içeriği ve/veya trafik verilerini sağlayabilir. Skype, bu talebi karşılamak için makul yardım ve bilgileri sağlayacaktır ve siz işbu belge ile bu paylaşımı kabul etmiş oluyorsunuz.

Skype ve/veya Microsoft tarafından toplanan veya bunlara gönderilen bilgiler Microsoft veya iş ortaklarının, iştiraklerinin veya hizmet sağlayıcılarının hizmet araçlarını sürdürdüğü Amerika Birleşik Devletleri'nde veya başka herhangi bir ülkede saklanabilir ve işleme koyulabilir. Bu bakımdan veya işbu 4. maddeye uygun olarak bilgi paylaşımı ve ifşası amacıyla Skype, ülkenizin dışına bilgi aktarma hakkını saklı tutar. Skype yazılımını, Skype’ın web sitelerini ya da Skype ürünlerini kullanarak, ülkenizin dışına bu tür bilgi aktarımlarını kabul etmiş olursunuz. Microsoft, Avrupa Ekonomik Alanı ve İsviçre'den gelen verilerin toplanmasına, kullanımına ve alıkoyulmasına ilişkin ABD Ticaret Bakanlığı tarafından ortaya koyulan ABD-AB Güvenli Liman Çerçevesi ve ABD-İsveç Güvenli Liman Çerçevesi'ne bağlı kalır. Güvenli Liman programı hakkında daha fazla bilgi almak ve sertifikasyonumuzu görmek için, lütfen Export.gov - Main Safe Harbor Homepage adresini ziyaret edin.

İşlerini geliştirmeye devam etmesi itibariyle Microsoft, bağlı kuruluşlar veya iş birimleri satın alabilir veya satabilir. Skype’ın veya tüm varlıklarının üçüncü bir tarafça satın alındığı bu tür işlemlerde, Skype kullanıcılarının kişisel bilgileri genellikle devredilen işletme varlıklarından biri olacaktır. Üçüncü bir tarafa bu gibi bir devir halinde kişisel bilgilerinizi devretme hakkını saklı tutmaktayız.