Arama

Skype - Sıkça Sorulan Sorular

Güncelleme: 3 Mayıs 2014 Gösterim: 8.841 Cevap: 5
_Yağmur_ - avatarı
_Yağmur_
VIP VIP Üye
22 Temmuz 2013       Mesaj #1
_Yağmur_ - avatarı
VIP VIP Üye
Skype'ta Sıkça Sorulan Sorular
Skype Hakkında En Çok Merak Edilen Soruları Bu Başlıkta Cevaplıyoruz.
Sponsorlu Bağlantılar
MsXLabs.org

Merak Edilenler;
  • Messenger kontaklarım silindi, nasıl geri getirebilirim?
  • Facebook hesabımı nasıl link/unlink edebilirim?
  • Skype ve Microsoft hesabımı nasıl unlink/link edebilirim?
  • Skype ta arama/mesajlaşma geçmişini nasıl tutabilirim/silebilirim?
  • Skype adımı ve görünen ismimi değiştirebilir miyim?


Skype nedir?
Skype uzaktakileri yakınlaştırır. Skype’ın anlık mesajlaşma, sesli ve görüntülü çağrı özellikleri sayesinde, nerede olurlarsa olsunlar değer verdiğiniz kişilerle deneyimlerinizi kolayca paylaşabilirsiniz.

Başınıza gelen bir olayı anlatmak, doğum günlerini kutlamak, dil öğrenmek, toplantı düzenlemek ve iş arkadaşlarınızla ortak çalışmak gibi her gün başkalarıyla birlikte yaptığınız şeyleri Skype üzerinden yapabilirsiniz. Skype'ı, hangisi sizin için daha uygunsa, telefonunuzda, bilgisayarınızda ya da Skype özellikli bir televizyonda kullanabilirsiniz. Skype'ta, uygulamayı kullanan diğer kişilerle konuşmak onları görmek ve anlık mesajlarla görüşmek ücretsizdir. Skype'ın en son sürümünde görüntülü grup çağrısı özelliğini de deneyebilirsiniz.

Düşük bir ücret ödediğiniz takdirde daha fazlasını, daha farklı yollarla, daha çok kişiyle yapabilirsiniz. Örneğin telefon numaralarını arayabilir, WiFi ağlara erişebilir ya da SMS gönderebilirsiniz. Bunun için kullandığınız kadarını ödeyebilir ya da bir abonelik satın alabilirsiniz, hangisini tercih ederseniz. İş dünyasında ise gereken işlerin yapılması için tüm çalışan, iş ortağı ve müşteri ekosistemini bir araya getirmek anlamına gelir. Arkadaşlarınızı, ailenizi ve iş arkadaşlarınızı ekleyip Skype'ı kullanmaya bugün başlayın. Onları bulmanız hiç zor olmayacak çünkü yüz milyonlarca kişi farklı işleri birlikte yapmak için Skype'ı kullanıyor.

SKYPE KİŞİSEL BİLGİLERİNİZİ NASIL KORUR?
Skype, kendisine sağlanan kişisel bilgileri ve trafik verilerini korumak için ilgili yükümlülükleri ve ilgili mevzuat çerçevesindeki istisnaları da gözeterek uygun kurumsal ve teknik önlemleri alacaktır. Kişisel bilgilerinize ve trafik verilerine, sadece Microsoft veya bağlı ortaklıkları, iştirakleri ya da hizmet sağlayıcılarının, kendilerine verilen görevleri yerine getirmek için verilere erişme ihtiyacı duyan yetkili çalışanları erişilebilir.

Skype (a) şüpheli istenmeyen postayı ve/veya (b) önceden istenmeyen posta, dolandırıcılık veya kimlik avı bağlantıları olarak işaretlenmiş URL'leri tanımlamak için Anlık Mesajlar ve SMS içindeki otomatik taramayı kullanabilir. Bazı durumlarda, Skype, İstenmeyen Postaları önleme çabalarıyla bağlantılı olarak anlık mesajları veya SMS'i yakalayıp manuel olarak inceleyebilir. Skype, tamamen kendi takdirine bağlı olarak, şüpheli İstenmeyen Posta'yı engelleyebilir, iletilmesini önleyebilir ve mesajlardaki şüpheli bağlantıları kaldırabilir.

ARKADAŞLARINIZIN KİŞİSEL BİLGİLERİ

Arkadaşlarınızı Skype'a davet etmek istiyor olabilirsiniz. Skype'ın haber verme hizmetini kullanmak istediğinizde bir web sayfasına yönlendirilirsiniz ve çevrimiçi forma bir ve daha fazla e-posta adresi ekleyebilirsiniz. Bu formda girilen bilgiler, yalnızca söz konusu potansiyel Skype kullanıcılarına otomatik olarak bir e-posta mesajı oluşturmak amacıyla kullanılacaktır. Arkadaşınızın e-posta adresini girerek, arkadaşınızın bu bilgilerin sağlanmasına razı olduğunu doğrulamış olursunuz. Skype sizi arkadaşınıza gönderilen daveti yollayan kişi olarak tanımlayabilir ve adınızı, e-posta adresinizi ve/veya telefon numaranızı bu tür davetiyelere dahil eder.

SİZİNLE İLETİŞİM
Skype sizden zaman zaman kaliteyi ölçmek ve arttırmak amacıyla kullanılmak üzere deneyimleriniz hakkında bilgi sağlamanızı isteyebilir. Hiçbir zaman bu tür bilgileri sağlamak için herhangi bir yükümlülüğünüz yoktur. Gönüllü olarak web sitesindeki geribildirim formlarına girilen veya katıldığınız herhangi bir anketle gönderilen bilgilerin herhangi tümü, bu geribildirimi gözden geçirmek ve Skype yazılımı ve Skype ve diğer Microsoft ürünlerini ve web sitelerini geliştirmek için kullanılacaktır.

Skype, hatalar ve hizmet sorunlarıyla ilgili mesaj göndermek için sizinle iletişim kurabilir. Ayrıca Skype, üçüncü taraflara ait hakların ihlal edildiği iddiaları da dahil ancak bunlarla sınırlı olmaksızın, Skype Yazılımını, Skype web sitelerini ve/veya Skype ürünlerini kullanmanızla ilgili olası iddialar konusunda sizi bilgilendirmek için e-posta, Skype yazılımı ya da SMS kullanma hakkını saklı tutar.

Skype, bir kişi sizinle irtibat kurmaya çalıştığında, bu durumu bildirmek için size e-postayla ya da SMS ile uyarı gönderebilir. Ayrıca Skype, satın aldığınız Skype yazılımı ve Skype ürünleri hakkında size güncel bilgiler sağlamak ve/veya diğer Skype ürünleri ya da Skype ile ilgili diğer bilgiler hakkında sizi bilgilendirmek için e-posta, SMS ya da Skype yazılımını kullanabilir. Aldığınız e-postadaki ‘aboneliği kaldır’ bağlantısına tıklayarak uyarı ve/veya tanıtım (a) e-postalarını almamayı seçebilirsiniz, bunu ayrıca www.skype.com adresindeki hesap sayfanızda yer alan bildirim ayarlarını değiştirerek yapabilir ve (b) aldığınız SMS'teki talimatları izleyerek SMS gönderebilirsiniz.

Ortak markalı Skype ürünlerini kullanıyorsanız veya bunlar için kaydolduysanız, aldığınız e-postalar ya da SMS, Skype adına hareket eden ortak şirketimizden olabilir.

KİŞİSEL BİLGİLERİNİZE NASIL ERİŞEBİLİR VE BİLGİLERİNİZİ NASIL DEĞİŞTİREBİLİRSİNİZ?
Kişisel bilgilerinize ulaşma ve gerektiğinde bu bilgileri düzenleme hakkına sahipsiniz. Bazı bilgileriniz www.skype.com veya www.qik.com adresindeki hesap sayfanızda oturum açmak suretiyle çevrimiçi olarak görüntülenebilir veya düzenlenebilir. Kimliğinizin doğrulanmasının ardından ve makul bir süre içinde kişisel bilgileri görme, düzeltme, tamamlama veya silme taleplerinize yanıt vereceğiz.

Skype, yasalarca veya yasal iş amaçları için tutulması gerekmedikçe, kişisel bilgileri silme taleplerini karşılamak için makul olan tüm faaliyetleri gerçekleştirecektir. Ancak eşler arası ağın teknik yapısından dolayı, Skype kimliğiniz eşler arası ağdan tam olarak kaybolana kadar bazen iki hafta geçebilir. Bu süre zarfında bilgileriniz hala arama dizininde görülebilir.

SKYPE KİŞİSEL VERİLERİNİZİ NE KADARLIK BİR ZAMAN ZARFINCA TUTMAKTADIR?
Skype bilgilerinizi gerekli olduğu sürece şu amaçlarla saklar: (1) (bu Gizlilik Politikası'nın 2. maddesinde açıklanan) Amaçlardan herhangi birini yerine getirmek veya (2) ilgili mevzuata, yasal gereksinimlere ve yetkili mahkemelerin ilgili emirlerine uymak için gerekli olduğu sürece tutabilir.

Anlık Mesajların, Sesli Posta Mesajlarının ve Görüntülü Mesajlarının Saklanması (yalnızca Skype internet iletişimleri yazılım uygulaması)

Anlık mesajlaşma (IM), sesli posta ve görüntülü mesaj içeriğiniz (topluca "mesajlar") Skype tarafından (a) mesajlarınızı iletmek ve senkronize etmek için ve (b) mesajları ve mümkün olduğu durumda geçmişi almanızı sağlamak için saklanabilir. Mesaj tipine bağlı olarak, yasa tarafından aksine izin verilmedikçe veya aksi gerekli kılınmadıkça, mesajlar genellikle Skype tarafından maksimum 30 ve 90 gün arasında saklanır. Bu depolama, bir kullanıcı çevrimdışı olduğunda mesajların teslimatını kolaylaştırır ve kullanıcı aygıtları arasında mesajların senkronize edilmesine yardım eder. Anlık mesajlaşma için, Skype ve Microsoft hesaplarınızı bağladıysanız, daha uzun bir süre için tam anlık mesajlaşma geçmişinizi saklama seçeneğine sahip olabilirsiniz. Bu durumda, anlık mesajlarınız siz onları el ile silene kadar Outlook.com Mesajlaşma klasörünüzde saklanabilir. Görüntülü mesajlarda, gönderici bir Premium Üye ise mesajları daha uzun bir süre için saklamayı da seçebilirsiniz.

Skype, bilgilerinizi korumak için uygun teknik ve güvenlik önlemleri alacaktır. Bu ürünü kullanarak, anlık mesajlaşma, sesli posta ve görüntülü mesaj iletişimlerinizin yukarıda belirtilen şekilde saklanmasını kabul etmiş oluyorsunuz.

ÇOCUKLAR
Skype web siteleri ve yazılım istemcileri, 13 yaşının altındakilerin ilgisini çekmeyi amaçlamaz veya bunun için tasarlanmamıştır. Ebeveynin izni olmaksızın bir çocuktan bilgi toplanmadığından emin olmak için, ebeveynlerin, çocuklarının çevrimiçi etkinliklerine dahil olmalarını destekleriz.

BU GİZLİLİK İLKESİ DEĞİŞTİRİLEBİLİR Mİ?
Yazılım ve/veya ürünlerimizdeki değişiklikleri ve müşteri geri bildirimlerini yansıtmak için Skype zaman zaman bu Gizlilik İlkesini günceller. Bu Gizlilik İlkesindeki değişiklikleri skype.com/go/privacy adresinde yayınladığımızda, Gizlilik İlkesinin altındaki "son düzeltme" tarihini güncelleriz. Gizlilik İlkesinde önemli değişiklikler olması veya kişisel bilgilerinizi nasıl kullanacağımız konusunda değişiklikler yapılması halinde sizi bilgilendirmek için değişikliği uygulamadan önce bu tür değişikliklerle ilgili olarak kolaylıkla görünür şekilde bir bildirim yayınlayacağız ya da doğrudan size bildirim göndereceğiz. Bildirimden sonra Skype yazılımı veya Skype ürünlerini kullanmaya devam etmeniz Gizlilik İlkesini kabul ettiğiniz anlamına gelir. Skype'ın bilgilerinizi nasıl topladığı, kullandığı ve koruduğunu öğrenmek için düzenli olarak bu Gizlilik İlkesini incelemenizi öneririz.


"İnşallah"derse Yakaran..."İnşa" eder YARADAN.
_AERYU_ - avatarı
_AERYU_
Ziyaretçi
1 Ağustos 2013       Mesaj #2
_AERYU_ - avatarı
Ziyaretçi
Skype Hediye Kartı nasıl satın alınır?

Sponsorlu Bağlantılar
Arkadaşlarınız ve ailenize hediye verebileceğiniz Skype Hediye Kartlarını Skype mağazasından ve seçkin çevrimdışı satıcılardan satın alabilirsiniz. Hangisinden satın alırsanız alın, genel olarak dünyanın birçok ülkesinde yaygın kullanılan ödeme yöntemlerini kabul eden güvenilir ticari iş ortaklarımızdan birinden alışveriş yaparsınız.
_AERYU_ - avatarı
_AERYU_
Ziyaretçi
2 Ağustos 2013       Mesaj #3
_AERYU_ - avatarı
Ziyaretçi
Skype de alışveriş işlemi iptal edilebilir mi ve geri ödeme alınabilir mi?

Alışverişinizle ilgili iptal ilkelerini öğrenmek için lütfen alışveriş yaptığınız ticari iş ortağına başvurun.
_AERYU_ - avatarı
_AERYU_
Ziyaretçi
11 Nisan 2014       Mesaj #4
_AERYU_ - avatarı
Ziyaretçi
KİŞİSEL BİLGİLERİNİZİN TARAFIMIZDAN PAYLAŞIMI

Aşağıda belirtilenler dışında Skype, ilgili yasalar gereği yükümlü olmadıkça veya yetkili makamların emriyle istenmedikçe kişisel verileri ve/veya trafik verilerini ya da iletişim içeriğini sizin açık izniniz olmadan Microsoft ve kontrol ettiği iştirakler ve bağlı ortaklıklar dışındakilere satamaz, kiralayamaz, pazarlayamaz veya başka şekilde aktaramaz. Kendi isteğinizle kullanıcı profilinizde genel görüntülemeye açık hale getirdiğiniz veya forumlarda, tartışma platformlarında ya da yorum göndererek açıkladığınız bilgilerin herkese açık olacağını ve başkaları tarafından görüntülenebileceğini lütfen unutmayın.

Skype, yasal gereklilikleri karşılamak, yasal haklarımız doğrultusunda hareket etmek veya yasal hak taleplerine karşı kendini savunmak, Skype'ın menfaatlerini korumak, dolandırıcılığa karşı mücadele etmek ve ilkelerimizi uygulamak ya da herhangi bir kişinin haklarını, malını veya güvenliğini korumak için kişisel bilgileri açıklayabilir.

Talep ettiğiniz Skype ürünlerini sağlamak amacıyla, Skype bazen gerekirse, kişisel ve trafik verilerinizi Skype'ın grup şirketleri, taşıyıcıları, iş ortağı hizmet sağlayıcıları ve/veya acenteleriyle paylaşabilir. Örneğin PSTN-VoIP ağ geçidi sağlayıcısı, WiFi erişim hizmetleri sağlayıcıları, Skype yazılımı ve/veya Skype ürünleri distribütörleri ve/veya üçüncü taraf bankacılık kuruluşları ya da başka ödeme, e-posta teslim, analitik hizmet, müşteri hizmetleri veya barındırma hizmetleri. Skype her zaman bu üçüncü tarafların kişisel bilgilerinizi ve trafik verilerinizi korumak için gerekli kurumsal ve teknik önlemleri almasını ve ilgili kanunlara uymasını talep edecektir.

Bazı Skype ürünleri (i) ortak marka altında sunulabilir; (ii) ortak bir şirketin web sitesi üzerinden sağlanabilir ve/veya (iii) ortak bir şirket tarafından desteklenebilir. Bu ürünleri kullanır veya bu ürünler için kayıt yaptırırsanız hem Skype'ın hem de ortak şirketin söz konusu ürünle ilgili olarak toplanan kişisel verileri kullanmasını kabul etmiş olur ve kişisel bilgilerinizin ortak şirket tarafından kullanımının ortak şirketin gizlilik politikasına tabi olabileceğini anlarsınız. Skype, ürünlerini başka web siteleri veya hizmetlerle bağlantılı olarak sunabilir veya başka çevrimiçi hizmetlerle işbirliği yaparak size her iki ürünün/hizmetin sonuçlarını veya ek servis ve faydalar sağlayabilir. Bu ortak tekliften yararlanmak isteyip istemediğinizi belirlemek amacıyla Skype, onay verdiyseniz, e-posta adresinizi ve irtibatlarınızın e-posta adreslerini üçüncü taraf web sitelerine/servis sağlayıcılara verdiğiniz e-posta adresleriyle eşleştirebilir.

Bir Skype Manager üyesiyseniz, izin verdiğiniz takdirde, Skype Manager Yöneticiniz trafik verileri, satın alma ve indirme ayrıntılarınız dahil olmak üzere Skype hesabınızdaki etkinliklerle ilgili ayrıntılı bilgilere erişebilir. Skype - Free internet calls and online cheap calls to phones and mobiles adresindeki hesap sayfanızdan ayarları değiştirerek istediğiniz zaman onayınızı geri çekebilirsiniz. Skype Manager dizinine dahil edilmek üzere adınız ve iş unvanınızı kapsayan kişisel bilgiler sağlarsanız, bu tür verilerin Skype Manager'ın diğer üyeleri tarafından görüntülenebileceğini kabul edersiniz.

Başka bir Skype kullanıcısına bir sesli mesaj bırakırsanız (ulaşmaya çalıştığınız Skype kişisi sesli mesajları metin mesajı olarak almak istediyse) sesli mesajınız üçüncü taraf hizmet sağlayıcısına aktarılabilir ve metne dönüştürülebilir. Dönüştürme işlemi, istisnai durumlarda analistlerin erişimini gerektirebilir. Sesli mesaj ürününü kullanarak, sesli mesajınızın Skype ve hizmet sağlayıcısı tarafından işlenmesine onay verirsiniz.

Skype, Skype'ın yerel ortağı veya operatör ya da iletişiminize aracılık eden şirket, bu tür bilgileri yasal olarak talep eden hukuk, emniyet veya devlet makamına kişisel bilgiler, iletişim içeriği ve/veya trafik verilerini sağlayabilir. Skype, bu talebi karşılamak için makul yardım ve bilgileri sağlayacaktır ve siz işbu belge ile bu paylaşımı kabul etmiş oluyorsunuz.

Skype ve/veya Microsoft tarafından toplanan veya bunlara gönderilen bilgiler Microsoft veya iş ortaklarının, iştiraklerinin veya hizmet sağlayıcılarının hizmet araçlarını sürdürdüğü Amerika Birleşik Devletleri'nde veya başka herhangi bir ülkede saklanabilir ve işleme koyulabilir. Bu bakımdan veya işbu 4. maddeye uygun olarak bilgi paylaşımı ve ifşası amacıyla Skype, ülkenizin dışına bilgi aktarma hakkını saklı tutar. Skype yazılımını, Skype’ın web sitelerini ya da Skype ürünlerini kullanarak, ülkenizin dışına bu tür bilgi aktarımlarını kabul etmiş olursunuz. Microsoft, Avrupa Ekonomik Alanı ve İsviçre'den gelen verilerin toplanmasına, kullanımına ve alıkoyulmasına ilişkin ABD Ticaret Bakanlığı tarafından ortaya koyulan ABD-AB Güvenli Liman Çerçevesi ve ABD-İsveç Güvenli Liman Çerçevesi'ne bağlı kalır. Güvenli Liman programı hakkında daha fazla bilgi almak ve sertifikasyonumuzu görmek için, lütfen Export.gov - Main Safe Harbor Homepage adresini ziyaret edin.

İşlerini geliştirmeye devam etmesi itibariyle Microsoft, bağlı kuruluşlar veya iş birimleri satın alabilir veya satabilir. Skype’ın veya tüm varlıklarının üçüncü bir tarafça satın alındığı bu tür işlemlerde, Skype kullanıcılarının kişisel bilgileri genellikle devredilen işletme varlıklarından biri olacaktır. Üçüncü bir tarafa bu gibi bir devir halinde kişisel bilgilerinizi devretme hakkını saklı tutmaktayız.
_AERYU_ - avatarı
_AERYU_
Ziyaretçi
12 Nisan 2014       Mesaj #5
_AERYU_ - avatarı
Ziyaretçi
TANIMLAMA BİLGİLERİ VE GIF'LER NEDİR VE SKYPE BUNLARI NASIL KULLANIR?

Anahtar Noktalar

Skype'ın web sitelerini ve/veya yazılımını kullanarak, tanımlama bilgilerinin kullanılmasına izin vermiş oluyorsunuz. Tanımlama bilgilerini reddetmeyi her zaman seçebilirsiniz, bunun için tarayıcı ayarlarınızı değiştirebilir (tarayıcınız izin verdiği takdirde) veya Skype'ın web sitelerini ve/veya yazılımını kullanmaktan vazgeçebilir veya geçerli devre dışı bırakma işlevlerini kullanabilirsiniz. Belli özelliklerin yalnızca tanımlama bilgilerinin kullanılması ile mevcut olduğunun farkında olmanız gereklidir ve tanımlama bilgilerini kabul etmemeyi seçtiğiniz takdirde, bu tür özellikler tarafınızdan kullanılamaz.
sahra - avatarı
sahra
Ziyaretçi
3 Mayıs 2014       Mesaj #6
sahra - avatarı
Ziyaretçi
skype de çevrimdışı olan birinin online olup olmadığını nasıl anlayabiliriz

Benzer Konular

3 Ağustos 2006 / RasqutiN Sosyal Ağlar
11 Ağustos 2015 / NeutralizeR Sosyal Ağlar
15 Şubat 2015 / byseus Sosyal Ağlar
28 Ağustos 2014 / BrookLyn Sosyal Ağlar