Arama


perlina - avatarı
perlina
Ziyaretçi
11 Temmuz 2016       Mesaj #8
perlina - avatarı
Ziyaretçi
Saç dökülmesinden kelleşenler ya da kısmen kelleşme sorunu yaşayanlar için çözüm yollarından biri de saç ekimidir. Saç ekimiyle ilgili yardımcı olabilecek bilgiler;

Ad:  saç kökü ekimi.gif
Gösterim: 3034
Boyut:  67.3 KB

Seyrek saça saç ekimi yapılır mı?


Seyrek saçlı kişilere uzmanlar genellikle saç ekimi önermemektedir. Saç dökülmesi normal ise ve kellik için bir tehdit oluşturmuyorsa cerrahi bir müdahaleye başvurmak doğru bir çözüm değildir. Bu gibi durumlarda daha çok minoxil içeren ürünler ile uzun süreli tedavi yöntemine yönelmek daha makul görülür. Kişinin tercihine ve muayene sonucu karar verilen saç kaybı oranına bağlı olarak çözüm yöntemleri çeşitlilik göstermektedir.

Saç seyrekliği yoğun ise ve genetik yatkınlık sonucu saç dökülmesi hızla devam ediyor ise o halde saç nakli bir yöntem olarak düşünülebilir.

Seyrek alanı sıklaştırmak mümkündür.


Ancak delikler slitle açılırsa kökler zarar görür. Delerek ekim yapılırsa kökler zarar görmez. Ancak bu bölgede dökülecek olan saçların tıbbi tedaviyle korunması gerekir.

Protez saç ekimi nedir?


Protez saç herhangi bir cerrahi işleme gerek duymadan başınızın saçsız bölgesine özel bir dokuyla birlikte saçların yerleştirilmesidir. Bu dokunun kalitesi, ekilen saçların nasıl elde edildiği vs gibi etkenlere göre protez saç yerleştirmenin etkisi değişir. Protez saç ekimi standart saç ekimi yöntemlerinden tamamen bağımsızdır ve bunu kafa derinize yerleştirilmiş bir peruk gibi düşünebilirsiniz. Bu sebeplerle protez saç ekimi ve günümüz normal saç ekimi yöntemleri derken kesinlikle farklı şeylerden bahsediyoruz hangisini istediğinize sizin karar vermeniz gerekmektedir. Doğal ve sizin kendi saçınız olması dolayısıyla standart saç ekimi sürecini protez saçlar ile kıyaslamanız bile anlamlı değildir.

Saçkıran saç ekimi ile çözülebilir mi?


Saçkıran dermatolojik bir hastalıktır yani kafa derisi problemi olduğu için saç ekimi size bu noktada bir çözüm olmayacaktır.

Saç ekiminde son teknoloji yöntemler nelerdir?
saç ekimi yöntemlerini aslında sizin saçınızın yapısı, şartlarınız ve beklentilerinize bağlı olarak seçmeniz gerekir. Son teknoloji yöntemlerden bahsetmek gerekirse en verimli ve en güncel yöntemler FUT, FUE ve MikroFUE yöntemleridir diyebiliriz. Özellikle mikroFUE yöntemi ile saç ekimi son zamanlarda en çok verim alınan saç ekimi yöntemi olmakla birlikte teknolojinin en çok içinde bulunduğu yöntemdir. Bu tekniklerin birden fazlasına hakim olan bir doktordan bilgi alarak sizin durumunuza ve beklentinize en uygun olan yöntem için sizi yönlendirmesini isteyebilirsiniz. Hiçbir koşul gözetmeden sadece tek bir yönteme yönlendirme yapmak çok doğru bir yönlendirme değildir.
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 2 üye beğendi.
Son düzenleyen perlina; 11 Temmuz 2016 21:45