Arama


Ern - avatarı
Ern
Ziyaretçi
4 Mayıs 2014       Mesaj #33
Ern - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
güzellik adlı kullanıcıdan alıntı

arkadaşlar iinlandiyanın giyim tarzını söyleyin nolur


Yerleşim Özellikleri

Konum: Kuzey Avrupa, Baltik Denizi kıyısında, İsveç ve Rusya arasında yer almaktadır.
Coğrafi konumu: 64 00 Kuzey enlemi, 26 00 Doğu boylamı
Haritadaki konumu: Avrupa
Yüzölçümü: 338,145 km²
Sınırları: toplam: 2,681 km
sınır komşuları: Norveç 727 km, İsveç 614 km, Rusya 1,340 km
Sahil şeridi: 1,126 km
İklimi: Tipik kuzey iklimi etkisini gösterir. Finlandiya'nın güneyinde kış ve yaz mevsimi ülkenin kuzey bölümüne oranla bir ay erken başlar.
Arazi yapısı: Çoğunlukla alçak, düz ve inişli çıkışlı ovalar göllerin ve yüksek olmayan tepeliklerin arasında yer almaktadır.
Deniz seviyesinden yüksekliği: en alçak noktası: Baltik Denizi 0 m
en yüksek noktası: Haltiatunturi 1,328 m
Doğal kaynakları: Kereste, bakır, çinko, demir, gümüş
Arazi kullanımı: tarıma uygun topraklar: %6.54
sürekli ekinler: %0.02
diğer: %93.44 (2005 verileri)
Sulanan arazi: 640 km² (2003 verileri)


Yeme İçme Gelenekleri

Finlandiya yemeklerinde çeşitliliği ve yöresel tatlarıyla İsveç ve Rusya mutfağının malzemeleri vardır. Patates esas unsurdur ve lezzetli balık ve et soslarıyla servis edilir. Bazı geleneksel Finlandiya yemekleri orman tavuğu, rengeyiği, salatalık turşusu ve çok pişmiş som balığı içerir. Restoranlar ve oteller en iyi mevsimsel Finlandiya malzemelerini içeren çok çeşitli yemekler sunar. Klasik Avrupa tarzı hazırlanmış tatlar da vardır.
Finlandiya’da günün damak zevki, geleneksel ve elit (gourmet) mutfağın, uluslararası modern tarzda uygulanması şeklinde ortaya çıkmaktadır. Gerek doğudan Rusya mutfağından, gerekse batıdan İsveç mutfağından adapte edilmiş baharatlar ve yemek tarifleri dikkati çeker. Fin mutfağında, gastronomik ürünler ve sağlıklı ürünler harmoni içindedir. Geleneksel gıda ürünleri ise patates, et, balık, süt ürünleri, çilek, böğürtlen, mantar ve kara ekmektir. Geyik ve ren geyiği eti özel bir itibar görmesine rağmen, domuz etinden yapılan sosisler özellikle saunadan sonra zevkle yenir.