Arama

Refika Birgül - Tek Mesaj #3

_AERYU_ - avatarı
_AERYU_
Ziyaretçi
10 Mayıs 2014       Mesaj #3
_AERYU_ - avatarı
Ziyaretçi
Refika Birgül
MsXLabs.org


aptığı leziz yemeklerle, tariflerine bulduğu neşeli isimlerle, kariyerini bırakıp yemek tutkusunun peşinden gitmesiyle, Simotas Apartmanı’nı baştan yaratma hikayesiyle, Simotas Apartmanı’nı baştan yaratma hikayesiyle, Kuzguncuk’a olan aşkıyla, mahalle kültürünü yaşatma sevdasıyla ve yüksek enerjisiyle sanki hep hayatımızdaydı Refika Birgül.

Günümüzde birçok kişi kendi mutfağına yabancılaşırken Refika Birgül yerel ve geleneksel tatlara farklı yorumlar katıyor. Kuzguncuk’ta, hala mahalle kültürünün yaşadığı bu şirin semtte geçiriyor vaktinin birçoğunu. Bakkal, manav ve kasabın mahalleyi oluşturan en önemli unsurular olduğunu düşünüyor ve esnafla iki lafın belini kırmadan kendini eksik hissediyor. Türk filmlerinden fırlamışçasına samimi ve bizden biri Refika Birgül. Belki de herkesin aileden biri gibi görmesinin nedeni bu samimiyeti.

Sadece yemek yapmıyor Refika Birgül, domateslerle, rokalarla, nanelerle aşk yaşıyor adeta ve bu aşk öyle güzel yansıyor ki yaptığı yemeklere, hayran kalıyorsunuz her defasında. Aldığı psikoloji eğitiminden sonra farklı sektörlerde çalışıyor ama yemek tutkusu bırakmıyor peşini. En yoğun olduğu dönemlerde bile hafta sonları ya da kendine kalan zamanlarda sevdiklerine en güzel yemekleri yapıp, en özenli sofraları hazırlıyor.

Kaynak: