Arama


_EKSELANS_ - avatarı
_EKSELANS_
Kayıtlı Üye
16 Mayıs 2014       Mesaj #3
_EKSELANS_ - avatarı
Kayıtlı Üye
Apandisit Organının Vücuttaki Görevi Nedir?
MsXLabs.org

“Fonksiyonsuz” denen organlar, aslında “fonksiyonu henüz tespit edilememiş” organlardır… Fonksiyonları tespit edildikçe, aslında her bir organın kendine özel önemli görevleri olduğu görülmüş ve sözde “işlevi olmayan organ” görüşünün bilimle ne kadar çeliştiği bir kez daha anlaşılmıştır Bu konuda, en iyi örneklerden birisi de ortada hiçbir bilimsel sonuç yokken, yıllarca işlevsiz olduğu düşünülen apandisin, aslında önemli işlevleri olduğunu ortaya koyan bilimsel sonuçlardır.

Apandisit savunma sistemine destek olur!
Apandis, vücuda giren mikroplara karşı mücadele eden lenf sisteminin bir parçasıdır. Bu gerçek, 1997 tarihli bir tıp kaynağında şöyle belirtilir:
“Vücuttaki timus, karaciğer, dalak, apandis, kemik iliği gibi başka organlar lenfotik sistemin parçalarıdır. Bunlar da vücudun enfeksiyonla mücadelesine yardım ederler.” (The Merck Manual of Medical Information, Home edition, The Merck Publishing Group, New Jersey, Rahway, 1997)
Bu gerçeğin açıklandığı başka bir makalede de apandisin mikroskobik düzeyde incelenmesi sonucunda önemli oranda lenf dokusu içerdiği belirtilmiştir.
Bunlar, vücuda yemek yoluyla giren yabancı maddeleri yani antijenleri tanıma yeteneğine sahiptirler. Benzer lenf dokusu birikimlerine -ki bunlara GALT, yani sindirim sistemiyle ilişkili lenf dokuları denir- bağırsak sisteminin diğer alanlarında da rastlanması, apandisin bir zamanlar iddia edildiği gibi zamanla küçülmüş ve faydasını kaybetmiş bir organ olmadığını göstermektedir.

Apandisit: “İyi Bakterilerin Depolandığı Güvenli Bir Yuva”
Yapılan birçok deney ve araştırma apandisin yeni bir özelliğini daha ortaya çıkarmıştır. Bu özellik, sindirime yardımcı olan apandisin iyi bakterilerin güvenle barındığı ve kendilerine ihtiyaç duyulmadıkça oradan çıkmadıkları bir yer olmasıdır.
Bağırsaklar yediğimiz besinlerin sindirimine yardımcı olan birçok bakteri ile doludur. Buna karşılık bağırsak da bu bakterilere karşı beslenme ve güvenlik sağlar. Herhangi bir hastalık nedeniyle bağırsaktaki yararlı bakterilerin vücuttan atılmaları durumunda apandiste yerleşik olan iyi bakteriler buradan çıkıp, zararlı bakterilerin çoğalmasını engellemek için hemen bağırsağa yerleşirler. Vücudun savunması açısından son derece önemli olan bu sistemin olmaması durumunda insanların ölümle sonuçlanacak tehlikelere çok açık hale geleceği bir gerçektir.

Bilim Ezberi Bozdu! “Sanılanın Aksine Onun Özel Görevleri Var”
Modern bilimin apandis hakkında,bu zamana kadar ortaya koyduğu bilimsel sonuçları göz ardı edip,apandisin sahip olduğu bu önemli görevlere rağmen onun işlevsiz bir organ olduğunu iddia etmek kuşkusuz ki, çok büyük bir hata olacaktır…Yazımızda incelediğimiz bu bilimsel bilgiler bizlere,apandisin sanılanın aksine modern biyolojik çalışmalar sonucunda henüz birçok işlevini yeni yeni anlamaya başladığımız harika işlevsel bir organ olduğunu göstermektedir.

Biyoloji Dünyası
Son düzenleyen Safi; 27 Ekim 2016 23:54