Arama


Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
16 Ekim 2014       Mesaj #7
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Telgraf;
Milli Mücadele döneminde acil durumlar içinde en çok kullanılan iletişim aracıdır. Hızlı olması sebebiyle Atatürk’ün mümkün olduğunca çok kullanmıştır.

Gazete;
Kurtuluş savaşı döneminde Anadolu’nun haklı mücadelesini, Anadolu ve Dünya’ya duyurmak için kurulmuş, ve bu görevini başarı ile yerine getirmiştir. Milli Mücadele ilk zamanından itibaren gazeteler çıkartılarak, Atatürk’ün sözleri ve mesajları Anadolu’nun her tarafına yayılmıştır.

Anadolu Ajansı, Türk kamuoyunu;
yanlış yollara sürükleyecek, ulusal birliği tehlikeye düşürecek iç ve dış yayınlara karşı ulusu uyarmak, ulusal kurtuluşu sağlayacak karar ve hareketleri, Büyük Millet Meclisinin kararlarını günü gününe halka ulaştırmak suretiyle hükümetle halk arasındaki bağlantıyı kurmakla görevlendirilmişti.

Radyo;
1927 yılında kurulmuştur. Tesirli ve çok hızlı bir araçtır. Bir haberi, bildiriyi, yada mesajı ülkenin her yerine biranda ulaştırmak mümkündür. Bununla ilgili Atatürk’ün sözleri; Bir insanın, herhangi bir yerde söylediği sözleri sadece orada bulunanlar işitebilir, tesiri ani ve sınırlıdır. Bu sözler radyo ile söylenirse bütün dünya işitebilir. Telgraf da fikirlerin yayılmasında en seri araçtır. Fakat söz, bir gramofon plağına geçerse özellikle bir gazete ya da kitaba geçerse fikir, yazılı hâle gelmiş olur ve bütün dünyada okunur, doğal olarak gelecek nesillere de ulaşır
Son düzenleyen Safi; 12 Ekim 2016 22:43