Arama


Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
23 Kasım 2014       Mesaj #6
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Bizans İmparatorluğu Nedir ? Kısaca Tarihçesi , Nerede Kuruldu ve Bizans İmparatorluğu Hakkında Bilgileri Özet Biçimde Sizlerle Paylaşmak istiyoruz.

Bizans’ın Tarihçesi
Doğu Roma İmparatorluğu, y ada 16. yüzyılda yaşamış olan Alman Hieronymus Wolff’un verdiği isme göre Bizans İmparatorluğu, Roma İmparatorluğu’nun 395 senesinde Doğu ve Batı olarak ikiye bölünmesi neticesinde meydana çıktı. Başkenti Roma şehri olan Batı Roma İmparatorluğu 5. yüzyılda Germen kabilelerinin İtalya’yı istila etmesi sonucu yıkıldı. Merkezi Konstantinopolis (bu günküİstanbul) kalan ve Bizans İmparatorluğu da denen Doğu Roma İmparatorluğu ise, bin senesi aşkın zaman varlığını devam ettirdi . Bizans’ın meydana çıkışı, Roma İmparatoru I. Constantinus’un başkenti, Roma’dan bugünkü İstanbul’a taşımasıyla da yakından ilişkilidir.
bizans-haritasi
Roma İmparatoru I. Konstantin (Büyük Konstantin), 330′da imparatorluğun başkentini önceki Yunan kenti Byzantion’a (Bizans) taşıdı ve yeni başkente “Nova Roma” (Yeni Roma) ismini verse de imparatorun ölümünden sonrasında Konstantin’in Şehri manasına iştirak eden Konstantinopolis ismi kullanılmıştır. Büyük Konstantin, Roma’dan senatörler ve birçok yüksek memurlar getirterek Konstantinopolis’te yeni bir yönetim oluşturdu ve kenti tekrardan imar etti. Roma birçok tanrılı olmasına karşı , Konstantinopolis’i bir Hıristiyan kenti yaptı ve bizzat de bu dini benimsedi.
Bizans’ın yöneticileri bizzat kendilerini Roma İmparatorluğu’nun doğru mirasçıları olarak onay ettiler ancak diğer taraftan Roma ile ilişkilerini de sürdürdüler. Roma İmparatorluğu’nun batı kesimi ufak devletlere sıyrılıp parçalanırken, Bizans İmparatorluğu bütünlüğünü korumayı başarmıştı . Batıdan özgür olarak Doğu Akdeniz’de egemen kalan Bizans İmparatorluğu, klasik Yunan ve Roma uygarlıklarının son merkezi oldu.
Tarih Konu Anlatımlarında Bizans imparatorluğu haritası ve Bizans hakkında bilgileri sunduk.


Kaynak: Bizans İmparatorluğu Nedir ? Kısaca Tarihçesi Haritası, Vikipedi |