Arama


_AERYU_ - avatarı
_AERYU_
Ziyaretçi
20 Ocak 2015       Mesaj #4
_AERYU_ - avatarı
Ziyaretçi
İş Görüşmesine Giderken Ne Giyilmeli?

Günlük hayattaki tarzınız ne olursa olsun, bir iş görüşmesine giderken görüşmeyi ciddiye aldığınızı ve özenli giyindiğinizi belli eden seçimler yapmanız beklenir. İş görüşmesi için hangi giysilerin uygun olacağına geçmeden önce en önemli maddenin temiz ve ferah bir görüntü olduğunu belirtelim. Yağlı saçlarla ya da lekeli bir gömlekle bırakacağınız ilk izlenim, bütün yeteneklerinizin göz ardı edilmesine neden olabilir. İş görüşmesi öncesinde uykunuzu almanız, dinlenmiş ve enerjiniz yerinde olarak randevuya gitmeniz de, görüşme açısından olumlu sonuç verecektir.

Farklı iş yerlerinde, şirkete ya da sektöre bağlı olarak farklı giyim kuralları olabilir. Görüşme öncesinde, görüşme yapacağınız şirkette nasıl giyinildiğini öğrenmeniz size bir ipucu verebilir. Bir tanıdık vasıtasıyla, benzer şirkette çalışanlar aracılığıyla ya da varsa şirketin internet sitesi veya Facebook gibi sosyal ağlardaki sayfaları sayesinde gideceğiniz şirkette resmi mi yoksa spor mu giyinildiğini öğrenebilirsiniz. Sonuç ne olursa olsun, iş görüşmesine gelenlerin şirket çalışanlarından bir parça daha resmi ve şık giyinmeleri profesyonelce olur.

Eğer görüşme yapacağınız firmada çalışanların nasıl giyindikleri hakkında hiçbir ipucu toplayamadıysanız, bu durumda klasik ve resmi seçimler yapmanız en doğrusudur. Görüşmeye gittiğinizde orada bulunanlara göre fazla resmi olmanız, özensiz veya spor giyimli kaçmanızdan çok daha iyi bir durumdur. Sözünü ettiğimiz resmi veya klasik seçimlerin neler olabileceğinden aşağıda daha detaylı söz edeceğiz.


Kaynak: