Arama


_AERYU_ - avatarı
_AERYU_
Ziyaretçi
20 Ocak 2015       Mesaj #6
_AERYU_ - avatarı
Ziyaretçi
İş Görüşmesinde Bayanlar Ne Giymeli?

Erkeklere göre kadınlar giysi seçimi konusunda daha çok seçeneğe sahiptir. Kadınlar için zor olan abartılı ya da tam tersi sönük olmadan, iş görüşmesi için doğru dengeyi kuracak giysileri bir araya getirmektir.

Kurumsal bir firmadaki iş görüşmesine giderken kadınlara pantalon-ceket ya da etek-ceket takım giymeleri önerilir. Profesyonel görüşmelerde takımın bir gömlek ya da bluzla tamamlanması uygun olur. Lacivert, gri ya da siyah gibi nötr renkte takımlar seçilmesi tavsiye edilir.

Takımı tamamlayacak olan bluz ya da gömlekte de sade bir seçim yapılmalıdır. Parlak renkler ya da fazla iddialı desenler tavsiye edilmez. Rahat edemeyeceğiniz, fazla dekolte, çok kısa, dar ya da açık modellerden kaçınmanız önerilir. Hareketlerinizin kısıtlanması, rahatsız ve güvensiz biri olduğunuz izlenimi vermenize neden olabilir.

Takım altına giyilecek ayakkabıların takımı tamamlayacak renkte ve fazla yüksek topuklu olmamasına dikkat edebilirsiniz. Özellikle de topuklu ayakkabıya alışkın değilseniz, ilk görüşmede herhangi bir kaza ya da biçimsiz yürüme gibi risklerden uzak durmalısınız. Topluklu ayakkabıya alışık olsanız bile iş görüşmesine giderken abartılı seçimler yapmak profesyonelce bir davranış değildir.

Eğer görüşmeye gideceğiniz firma, kurumsal değil de daha küçük bir işletme ise ya da resmi giyimin garip kaçacağına inandığınız bir sektörde faaliyet gösteriyorsa, etek veya pantalon üzerine blazer ceket ya da nötr tonlarda bir kazak veya hırka giyebilirsiniz. Kot pantalon giymekten kaçının.

İş görüşmesi, spor giyimin yaygın olduğu bir firma bile olsa, sizin iş görüşmesine özenli gitmeniz beklenir. Günlük hayatta olduğunuzdan biraz daha titiz ve şık olmak, bunu da belli etmek profesyonelliğinizi yansıtır.

Giysilerinizin temiz ve ütülü olmasına özen gösterin. Görüşme öncesi giyeceklerinizi hazırlayın ve giysi seçimini son ana bırakmayın.

Aksesuar seçiminde, günlük hayatınızda ne kadar aksesuar seviyor olsanız da, iş görüşmesine giderken tutumlu davranmalısınız. Sallantılı, büyük küpelerden ya da kollarınızı bilezikle doldurmaktan kaçının. Ucuz aksesuarlardansa hiç aksesuar kullanmamanız daha yerinde olur.

Saçlarınıza düz fön çektirebilir, at kuyruğu ya da sade bir topuz yapabilirsiniz. Saçlarınızın yağlı veya dip boya zamanı gelmiş olmaması gerekir. Öte yandan abartılı, kuaförde saatlerce uğraşılmış saç modellerinden de kaçının. Bu tip saçlar bir davet için şık olsa da iş görüşmelerinde bu tip yapılı saçlar profesyonel görünmez ve ortama uygun olmaz.

Makyaj ve manikür konusunda sade olun ve pastel renklere yönelin. Soluk görünmek istemeyebilirsiniz ancak iş görüşmesinden çıkıp bir düğüne katılacakmış gibi de görünmeyin.

Ağır parfümlerden kaçının. Temiz ve bakımlı görünmeniz yeterlidir. Frapan ya da çekici olmaya çalışmayın.


Kaynak: