Arama


Mira - avatarı
Mira
VIP VIP Üye
23 Ocak 2015       Mesaj #18
Mira - avatarı
VIP VIP Üye
Alıntı
081 adlı kullanıcıdan alıntı

12 yaşındayım 2 senedir köpek istiyorum apartmanda olduğumuz için almıyolar .golden yavrusu istiyorum bahçeli ev olunca diyolar 3 sene sonra bahçeli ev golden

Eğer köpeğin enerjisini atmasına yardımcı olamayacak ve onu sadece apartman dairesine tıkıştıracaksan tabiki almasınlar.
Köpeklerin yürüyüşe çıkmaya, oyun oynamaya, hava almaya vs. ihtiyacı vardır. Evin köşesinde dursun diye biblo almıyorsun. İmkan varsa bahçeli ev köpek için her zaman daha doğrudur. Üstelik sen 12 yaşındasın, ailenin desteğini almadan bir köpeğin sorumluluğunu üstlenebilecek misin? Evdekilerin sözünü dinle.
Alıntı
Misafir adlı kullanıcıdan alıntı

Benimde bir köpeğim olsun çoook istiyorum annem istiyor ama babam istemiyor
Ablamda çok istiyor

Anne ve baban istemeden olmaz. O köpekciğin masraflarını nasıl karşılayacaksın? Oyuncak değil bu. Herşey istemekle olmaz. Hayvancık için dört dörtlük bir yaşam alanı sağlayamayacaksınız almayın. Sokakta bir sürü can var. Mama ve su bırakarak onlara yardım edin. Evdeki de can sokaktaki de can.
Alıntı
Misafir adlı kullanıcıdan alıntı

Bana da almıyorlar bahçemiz var ama küçük bir de yurt dışına gidiyoruz diye yardım edin Bi iş çevirelim ne olur

Yurt dışına gittiğinde köpeği tek başına mı bırakacaksın? Sen önce otur derslerine çalış, sınavlarından yüksek notla geçmek için iş çevir.
Alıntı
Hayvansvr_aziz adlı kullanıcıdan alıntı

Arkadaşlar ben bir köpek beslemek istiyorum ve annem izin vermiyor öğlenciyim 12:30 da okula gidiyorum 18:00 da çıkıyorum annem bu duruma çok soğuk neymiş tüy döker neymiş havlar apartmanda yaşıyoruz. msn crymsn crymsn crymsn cry bu konuda yardımlarınızı bekliyorum önemle rica olunur... msn cry msn sad hep ağladım almak için ama olmadı babam biraz sıcak bakıyor ama biraz... yardımlarınızı bekliyorum... msn happy msn sad msn cry

Hayvan sahiplenmek büyük sorumluluk gerektirir. Eğer o cana hak ettiği bakımı, ilgiyi, sevgiyi sağlayamayacaksan hiç sahiplenme.
Onlar can taşıyor, canın sıkıldığında bir kenara bırakabileceğin oyuncaklarından değiller. Üstelik senin yaşın küçük, bu sorumluluğu alman zor. Sana eğlenceli bir fikir gibi geliyor olabilir; ama bir süre sonra bu durumdan sıkılma ihtimalin yüksek ve ailen de bu fikre sıcak bakmadığı için o sahipleneceğin köpekciğin sonu sokak olacak gibi geliyor bana.
Sen bu fikirden vazgeç, derslerinle ilgilen. Ağlaya zırlaya olmaz bu işler, ailenin de senin kadar gönüllü olması gerek. En nihayetinde maddi desteği onlar sağlayacak, di mi? Maması, temizliği, veterineri vs.
Yavrucaklar her yerde. Gerçek bir hayvanseversen sokaktaki kedicikler ve köpekcikler için mama ve su alıp onları besleyebilirsin. Hadi mama alamıyorsun diyelim; evde artan yemekleri, eğer ki yavrucakların yiyebileceği türden şeylerse bir yoğurt kabı ya da ağzı açık bir poşet içinde çöp konteynırlarının yanına bırakabilirsin. Sofranı kaç canla paylaşmış olacaksın, bundan güzel ne olabilir? Makarna, pilav, kemikli kemiksiz et, peynir vs. Et suyuna batırdığınız ekmekleri bile bıraksanız yerler.
Ek olarak barınakları ziyaret edebilirsin, sevgi ihtiyacını bu şekilde giderebilirsin. Önce eve alıp eciş bücüş oynadıktan sonra onları sokağa atan insanlardan olma. İleride kendi sorumluluklarını yerine getirdiğinde ve dört dörtlük bir şekilde bakabileceğine inandığında bir hayvan sahiplenebilirsin.
theMira