Arama

Bilgisayar Mühendisi - Tek Mesaj #3

Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
8 Haziran 2015       Mesaj #3
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Bir Bilgisayar Mühendisi Kendini Geliştirmek İçin Ne Yapmalı?
Peki İyi yetişmiş bir mühendis olmak için ne gibi yeteneklere sahip olmak gerekli?
İyi bir mühendis olmak için, öğrenmeye yatkınlık, yaratıcılık, disiplinlerarası düşünme yeteneği, bilişsel zeka, merak ve mütevazılık gibi nitelikler öne çıkarken,teknik açıdan uzmanlıkta çok önemli.
İyi bir mühendis olmak istiyorsanız aşağıdaki maddelerde saydıklarımı uygulayabilir yada aşağıdaki kaynaklardan faydalanabilirsiniz:
1- Temeliniz çok sağlam olsun: Bilgisayar sistemlerine girişe hâkim olmak oldukça önemli. Bunun için Coursera ve Udacity gibi sitelerden faydalanabilirsiniz.
2- C++, Java ya da Python gibi programlama dillerinden en az birini bilin: Google’ın Python Sınıfı bu konuda size yardımcı olacaktır.
3- Başka programlama dilleri öğrenin: Java Script, CSS, HTML,C#, Ruby, PHP, C, Perl, Shell. Lisp, Scheme gibi dillerden birkaçını çok iyi öğrenmeniz sizin için faydalı olucaktır.
4- Kodunuzu mutlaka test edin: Bu konuda yine Udacity’den faydalanarak eksikliklerinizi giderebilirsiniz.
5- Analitik düşünme ve soyut matematik de çok fazla önemli: MIT’nin bilgisayar bilimleri için matematik dersleri bu sizin için bulunmaz bir kaynak olacaktır.
6- Algoritma ve veri yapılarını Öğrenin: Bu konuda Wikipedia gibi sitelerden faydalanabilirsiniz.
7- İşletim sistemlerinin çalışma mantığını bilin: UC Berkeley‘nin YouTube videoları bu konuda size yardımcı olacaktır.
8- Yapay zekayla iletişim kurun ve araştırın.
9- Derleyicileri kullanmayı iyi bilin: Coursera’nın bu konuda da bir dersi vardır.
10- Şifre yazımını öğrenebilirsiniz: Bu Siteden faydalanabilirsiniz.
11- Paralel programlamaya giriş yapın:Coursera’nın paralel programlama için dersleri bu konuda işinizi görür.
12-Eğer ingilizceniz iyi değilse mutlaka teknik döküman okuyup anlayacak kadar ingilizce öğrenmeye çaba gösterin.
13-Kendinizi bu konuda geliştirmek istiyorsanız mutlaka problem çözme yeteneğinizi artırmanız gerekiyor.Bunun içinde yazılım projesi yapmaya özen gösterin.Proje yaparsanız problem çözme yeteneğinize çok büyük katkı sağlıyacaktır.Her projeden sonra bir diğer projeyi yapmanız daha da kollaylaşıcaktır.Bir başkasının yaptığı projeye de bakıp bir şeyler yapmak size katkı sağlayacaktır.Bunun için codeproject kullanabilirsiniz.
14- Algoritmaların nasıl çalıştığını anlamak programlama mantığınızı çok fazla geliştiricektir.Bunun için Algoritmalara Giriş (MIT) (Prof. Charles Leiserson & Prof. Erik Demaine) verdiği dersler işinize yarıyacaktır.
15-Eğer yabancı diliniz iyi ise Microsoft Virtual Academy 11 farklı dilde sağladığı yüzlerce kurs ile teknoloji uzmanlarına sürekli öğrenim konusunda yardım etmek için uzmanlar tarafından verilen çevrimiçi Microsoft eğitimi sunuyor.
Eğer yabancı diliniz yoksa Açık Akademi ve msdn kullanabilirsiniz.
Son düzenleyen Safi; 18 Eylül 2018 03:07