Arama


Baturalp - avatarı
Baturalp
Ziyaretçi
18 Aralık 2015       Mesaj #5
Baturalp - avatarı
Ziyaretçi
Yüce Mevla’mız tarafından Hazreti Davud (a.s) gönderilmiştir. Yüce Allah’u Teala ayeti kerimede şöyle buyurmuştur: “Rabbin göklerde ve yerde olanları en iyi bilendir. And olsun ki; biz Peygamberlerin kimini kiminden üstün kıldık. Davud’a da Zebur verdik.”(İsra Suresi, 17/55)

Bu ayeti kerimeden de anlaşıldığı üzere Zebur kitabının Hazreti Davud (a.s.) indirildiği açık bir şekilde biz insanlığa bildirilmektedir. Bu hakikati destekleyici olarak da Hazreti Peygamber Efendimiz bir hadis i şerifinde, Zebur adlı kutsal kitabın ehli kitaba indirildiğini ve onlar tarafından okunduğunu haber vermiştir. (Buhari, Teyemmüm, 6)

Yüce Mevla’mız tarafından Hazreti Davud aracılığı ile İsrail oğullarına doğru yolu göstermek için nazil olan Zebur kitabının gerçek aslı İbranice lisanında yer almaktadır. Eski kaynaklar da belirtildiği üzere Zebur’da yer alan kutsal metin manzum şeklindedir. Zebur’un içeriğinde genellikle Hazreti Davud’un yüce Allah’u tealaya yakarışları bulunmaktadır. Yahudi kavminin, “Tevrat kitabından sonra kitap gelmeyecektir” yolundaki düşüncelerinin Zebur’un Hazreti Davud’a gelmesiyle yanlış olduğu anlaşılmıştır.(Elmalılı, Hak Dini Kur’an Dili, İstanbul 1938, IV, 3081). Buradan da anladığımız üzere Zebur kitabı dört kutsal kitaptan biri olan Tevrat’tan sonra indirilmiştir.
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Son düzenleyen Jumong; 18 Aralık 2015 09:07