Üye Ol
Giriş
Hoş geldiniz
Misafir
Son ziyaretiniz:
06:05, 1 Dakika Önce
MsXLabs Üye Girişi
Beni hatırla
Şifremi unuttum?
Giriş Yap
Ana Sayfa
Forumlar
Soru-Cevap
Tüm Sorular
Cevaplanmışlar
Yeni Soru Sor
Günlükler
Son Mesajlar
Kısayollar
Üye Listesi
Üye Arama
Üye Albümleri
Bugünün Mesajları
Forum BB Kodları
Your browser can not hear *giggles*...
Your browser can not hear *giggles*...
Sayfaya Git...
Çarşamba, 24 Nisan 2024 - 06:05
Arama
MaviKaranlık Forum
Sofra Hazırlama Kuralları
-
Tek Mesaj #6
Safi
SMD
MiSiM
23 Şubat 2016
Mesaj
#6
SMD
MiSiM
Sofra Kuralları
Sofrada Uyulması Gereken Kurallar hakkında geniş anlaıtm oldukca yararlı bilgiler Sora adabına uygun öğrenmemiz gereken tüm bilgilerin yer aldığı Sofrada Uyulması Gereken Kuralları sizlere sunuyoruz..
Peçete diz üzerine katlı olarak serilir. Tabak altına serilmez. İkiye katlanan peçetenin açık uçları bedenimize bakar. Küçükse tek dize serilir.
Protokol servisinde karabiber kokusu nedeniyle yer almaz istenmemelidir.
Üst düzey resmî misafir peçetesini açmadan diğerleri açmamalıdır.
Masadan kısa süreli ayrılmalarda peçete sandalyeye bırakılır.
İşi biten peçete servis tabağının sağına öylece bırakılır.
Kullanılan kâğıt peçete de katlanmadan servis tabağının sağına bırakılır.
Kesinlikle buruşturulmaz. Tabağın içine peçete atılmaz.
Protokol yemeğinde masa örtüsü ve kumaş peçete aynı renkte olmalı, mümkünse beyaz olmalıdır.
İki el masa altında olmamalı, en az bir el yukarıda olmalı. İki el de bileklerden yukarıda olmalı. Masadan yere düşen hiçbir şey alınmaz.
Kaşık çorba içildiği müddetçe kâsesinin içinde olmalıdır. Ancak çorba bittikten sonra çorba tabağının yan tarafına bırakılır.
Limon çatalla sıkılmaz, sağ elle sıkılırken sol el siper yapılır. Çorba alt tabağının yanına konur.
Çorbaya ekmek doğranmaz.
Tabağa çok fazla eğilinmez.
Kaşığın kenarına bırakılması, yemeğin bittiği anlamına gelir.
Çorbanın dibini almak için tabak yatırılmaz.
Yemek esnasında bıçak-çatal ters şekilde olmalıdır. Arası açık olarak paralel de olabilir. Çatalın ağzının yukarıda, bıçak ile yan yana paralel hâle gelmesi "yemek bitti" demektir
Kaşık sağ elle kullanılır. Et yemekleri tek parça kesilir, tek lokma yenir.
Ağza istenmeyen bir lokma (taş, kıl vs.) gelirse, kâğıt peçeteyle çıkarılır ve görülmeyecek bir yere konulur.
Elde çatal bıçak, ağızda lokma varken konuşulmaz.
Tuzluk ve diğer istenen malzemeler elden ele verilmez. Uzanabileceği yere bırakılır.
Yemeği tatmadan tuz atılması görgüsüzlüktür.
Çatal ve bıçağın peçete ile silinmesi görgüsüzlüktür.
kaynak
BEĞEN
Paylaş
Paylaş
SİLENTİUM EST AURUM
Cevapla
Kapat
Saat: 06:05
Hoş Geldiniz Ziyaretçi
Ücretsiz
üye olarak sohbete ve
forumlarımıza katılabilirsiniz.
Üye olmak için lütfen
tıklayınız
.
Son Mesajlar
Yenile
Yükleniyor...