Arama

Karamela Nedir? - Tek Mesaj #1

Safi - avatarı
Safi
SMD MiSiM
24 Şubat 2016       Mesaj #1
Safi - avatarı
SMD MiSiM
KARAMELA a. (ital. caramelladan). Şekere. Şeker ve glukoz şurubu (nişasta şurubu) ile hazırlanan ve içine süt, yağlı maddeler ve bir aroma katılarak yapılan bonbon.

—ANSİKL. Karamela yapımında pişmiş şekere (akide) uygulanan yöntem kullanılır. Pişirilen süt, şeker ve glukoz şurubu karışımı, taramelleştirme tabına alınır ve sıcaklığın etkisiyle istenen renk meydana gelinceye tadar orada bırakılır. Karıştırıcıda içine yağlı ve aramalı maddeler katıl diktan sonra soğutulur ve parçalar halinde kesilir. Bu şekerlemeye özel lezzetini pişme esnasında sütün taramelleşmesı verir; sütten başta katılan yağlı maddeler de yumuşak karamelaya esneklik sağlar. Sert karamela, pürüzsüz dokulu bir bonbondur, çoğunlukla süte katılan kahve, kakao ya da vanilya ile kokulandırılır.

Kaynak: Büyük Larousse
SİLENTİUM EST AURUM