KARAMELA a. (ital. caramelladan). Şekere. Şeker ve glukoz şurubu (nişasta şurubu) ile hazırlanan ve içine süt, yağlı maddeler ve bir aroma katılarak yapılan bonbon.
—ANSİKL. Karamela yapımında pişmiş şekere (akide) uygulanan yöntem kullanılır. Pişirilen süt, şeker ve glukoz şurubu karışımı, taramelleştirme tabına alınır ve sıcaklığın etkisiyle istenen renk meydana gelinceye tadar orada bırakılır. Karıştırıcıda içine yağlı ve aramalı maddeler katıl diktan sonra soğutulur ve parçalar halinde kesilir. Bu şekerlemeye özel lezzetini pişme esnasında sütün taramelleşmesı verir; sütten başta katılan yağlı maddeler de yumuşak karamelaya esneklik sağlar. Sert karamela, pürüzsüz dokulu bir bonbondur, çoğunlukla süte katılan kahve, kakao ya da vanilya ile kokulandırılır.
Sponsorlu Bağlantılar
Kaynak: Büyük Larousse
X-Sözlük Konusu: ne demek anlamı tanımı.
SİLENTİUM EST AURUM

Karamela Nedir?
