Arama

Karamela Nedir?

Güncelleme: 24 Şubat 2016 Gösterim: 875 Cevap: 0
Safi - avatarı
Safi
SMD MiSiM
24 Şubat 2016       Mesaj #1
Safi - avatarı
SMD MiSiM
KARAMELA a. (ital. caramelladan). Şekere. Şeker ve glukoz şurubu (nişasta şurubu) ile hazırlanan ve içine süt, yağlı maddeler ve bir aroma katılarak yapılan bonbon.

Sponsorlu Bağlantılar
—ANSİKL. Karamela yapımında pişmiş şekere (akide) uygulanan yöntem kullanılır. Pişirilen süt, şeker ve glukoz şurubu karışımı, taramelleştirme tabına alınır ve sıcaklığın etkisiyle istenen renk meydana gelinceye tadar orada bırakılır. Karıştırıcıda içine yağlı ve aramalı maddeler katıl diktan sonra soğutulur ve parçalar halinde kesilir. Bu şekerlemeye özel lezzetini pişme esnasında sütün taramelleşmesı verir; sütten başta katılan yağlı maddeler de yumuşak karamelaya esneklik sağlar. Sert karamela, pürüzsüz dokulu bir bonbondur, çoğunlukla süte katılan kahve, kakao ya da vanilya ile kokulandırılır.

Kaynak: Büyük Larousse

X-Sözlük Konusu: ne demek anlamı tanımı.
SİLENTİUM EST AURUM

Benzer Konular

6 Haziran 2009 / BrookLyn Rüya Tabirleri