Arama


Safi - avatarı
Safi
SMD MiSiM
16 Mart 2016       Mesaj #5
Safi - avatarı
SMD MiSiM
Sürtünme Olmasaydı Ne Olurdu?
Eğer,cisimler arasındaki sürtünme ortamı ortadan kalksaydı neler olabilirdi,hiç düşündünüz mü?

Kalem,elimizden kayıp düşecek,kitaplar ve mürekkep hokkaları masanın üzerinden kayıp yere yuvarlanacak,masa,döşeme üzerinde kayarak köşeye toslayacak,kısacası,tüm cisimler aynı düzene gelene kadar her şey kayacak ve yuvarlanacaktı.

Sürtünmesiz bir dünyada,düğümler çözülecek,dikişler sökülecek,düğmeler düşecek,çiviler ve vidalar yerlerinden çıkacak,girdaplar sonsuza dek dönecek,ses asla sönmeyip,bir duvardan ötekine yankılanıp duracaktı.Buz üzerinde sürtünme azaldığı için düşeriz.Kayakçılar,patenciler ve kızakçılar,hızlarını sürtünmenin azalmasına borçludur.Buz üzerinde 2 atlı kızak,70 ton ağırlığında bir yükü rahatça taşır.

Cisimlerin tutunmasını sağlayan şey sürtünme kuvvetidir. Sürtünme kuvveti olmasaydı, bir çok hayati önemli olan faaliyetleri yerine getiremezdik. Sürtünme kuvveti olmasaydı, bir yerde oturamaz, yolda yürüyemez, yazı yazamayız, yemek yiyemeyiz, araç kullanmazdık. Sürtünme kuvveti hayatın her alanında vardır. Araba kullanmayı ele alırsak, arabanın yolda hareket etmesi, durması sürtünme kuvveti ile mümkün olmaktadır. Bu kuvvet olmasaydı arabayı durdurmak mümkün olmaz, araba sürekli hareket ederdi.

Ad:  sürtünme.JPG
Gösterim: 3121
Boyut:  47.8 KB
BAKINIZ Sürtünme Kuvveti Nedir?
Son düzenleyen Safi; 5 Haziran 2018 03:39
SİLENTİUM EST AURUM