Arama

Flört Nedir? - Tek Mesaj #2

_Yağmur_ - avatarı
_Yağmur_
VIP VIP Üye
18 Nisan 2016       Mesaj #2
_Yağmur_ - avatarı
VIP VIP Üye
Flört nedir?

Ad:  aaaad.png
Gösterim: 945
Boyut:  310.8 KB

Aralarında duygusal bir çekim olan kadın ve erkeğin ciddi bir ilişkiye başladıkları ilk aşamaya flört denmektedir.

Kişiler kendilerini en iyi bu ilk aşama flört aşamasında ifade ederler. Tarzların, yaşam stillerinin, beğenilerin, hobilerin, kişisel özelliklerin anlatıldığı bu aşama kendini tanıtmadır. Sadece anlatımla yetinilmez gözlemde iyi veriler elde ettirir. Bakışlarına anlam yüklersiniz, göz rengiyle ilgili şarkılar dinlersiniz.

Arkadaşlarıyla ilişkisinden kendinize pay çıkarır, yaşama bakış açısından nasıl bir ruh halinde olduğunu kestirirsiniz. Şiir kitaplarına koşarsınız. Algılar tamamen açıktır ve hiç bir detayı onunla ilgili kaçırmak istemezsiniz. Her iki tarafın heyecan oranı çok yüksektir. Elde etme fikri ağır basar.

Günümüzde ilk adımı erkek atmalı düşüncesi de değişti. Kadınlarda ilk adımı atıp mücadeleyi başlatabiliyor. Mücadeleyi hangi cins başlatırsa başlatsın, erkeklerin avcı genetik kodları, kadınların üreme koduyla karşılaştığından erkekler kadınların ilk olarak dişiliğine bakarlar. Kadınlar dişiliği giyim tarzından öte bir dokunuş ya da bakışlarıyla bile erkeğe hissettirir.

Dişiliği ön planda tutmak erkeğin arzusunun körelmesini engeller. Tüm özelliklerle erkeğin ilgisi diri tutulmalıdır. Kadın ve erkek kendinden emin ve ne istediğini bilmelidir. Kendinizi tanıtırken anlatımın yanında jest ve mimiklerle desteklenmiş beden dili çok iyi kullanılmalıdır.

Flört aşamasında sıra size geldiğinde kendinizle ilgili bilgileri soğuk bir şekilde, kendinden emin olmayan tarzda aktarırsanız, oyunu kaybeden olursunuz. Onu sizinde istediğinizi belli eden ifadeler kullanılmalı ancak aceleci olunmamalıdır. Bakışlar iyi kullanılmalı. Çünkü gözler kalbin aynasıdır. Konuşmadan da seninle ilgileniyorum mesajı verirsiniz.

Flört başladığı heyecanla sonlandırılmalıdır. Haddinden fazla uzun süren flörtler hazin bir sonla bitebilir. Zamanlama çok önemlidir. Flörtü başlatan kişi bitirmelidir. Son ana kadar arzusu bakışlar, dokunma, sevgi sözcükleriyle diri tutulan flört öpüşme ya da sevişme ile sonlandırılır. Artık netlikler daha fazladır ve yola bir çift olarak ciddi bir ilişkiyle devam edilir.

1920'lerden günümüze kadar uzanan dönemde, töre ve geleneklerde gittikçe artan bir gevşeme görülmüştür. Bunun sonucu olarak gelişmiş ülkelerin çoğunda, flört adı verilen olay başgöstermiştir. Sinemelarda parklarda, otomobillerde, toplantılarda birbirine sarılan, birbiriyle öpüşen gençler artık yadırganmamaktadır. Oysa başlangıçta bu olay çoğunluk tarafından tepkiyle karşılanmıştı; flört ahlaka aykırı bir olay olarak değerlendirilmişti.

Ama buna rağmen flörtün bütün dünyaya hızla yayılması önlenemedi. Bugün uzmanlar bireysel ve toplumsal kökenlerini bulabilmek amacıyle flört olayını incelemeye koyulmuşlardır. Bu uygulamanın bütün toplumlarda geçerli olup olmadığı, hayvanlarda da bulunup bulunmadığı incelenmektedir. Erkek olsun kadın olsun, her insanın fiziksel temasa mutlaka ihtiyacı vardır; çünkü bunu bir sevecenlik, bir koruma bir güvenlik olarak değerlendirir.

Flört ile ilgili Cümleler
  • Burak çok kısa bir süre için Tuğba'yla flört etti.
  • Flört etmem.
  • Flört etme zahmetlidir.
  • Ali Mary ile flört etmeye başladı.
  • Tom'la flört ettiğini gördüm.
  • Flört etmek çok stresli olabilir.
  • Asla flört etmem.
  • Flört edemeyecek kadar çok gençsin.
  • Ali altı aydır sadece Mary ile flört ediyor.
  • Rahatla. Flört etmek eğlenceli olmalı.
  • Çok daha genç bir kızla flört etmek onun için bir sorun değildi.
Diğer dillerde Flört anlamı nedir?
İngilizce'de Flört ne demek?n. flirt, date, wooing, flirtationFransızca'da Flört:flirt [le]Almanca'da Flört:n. Erlebnis, Flirt, Liebelei
"İnşallah"derse Yakaran..."İnşa" eder YARADAN.