Arama


Safi - avatarı
Safi
SMD MiSiM
23 Mayıs 2016       Mesaj #4
Safi - avatarı
SMD MiSiM
Nasıl zayıflarım?
Sağlıklı beslenme zayıflamanın temel noktasıdır. Gün içinde sık ama az miktarda yenmelidir. 1 saatte yarım kilo, 1 haftada 7 kilo, Arjantin diyeti, son şans diyeti, bilezik gibi reklamlara aldanmamak gerekir. Kısa sürede aşırı kilo vermek sorunlara yol açabilir. Su içsem yarıyor ifadesi ise doğru değildir çünkü suyun kalorisi sıfırdır

Kilo verirken acele etmemek gerekir. Unutmayın ki bu kiloyu 2 haftada almadınız, bu nedenle 2 haftada vermeye çalışmayın. Vereceğiniz kilo haftada 1-1.5 kilogramı geçmemelidir. Bir yılda toplam vücut ağırlığınızın % 10’unu vermeniz yeterlidir. Kilo vermek için beslenme alışkanlığı değiştirilmeli ve egzersiz yapılmalıdır. Kilo vermeyi kolaylaştıran ilaçlar piyasada mevcuttur. Bu ilaçlar kesinlikle doktor kontrolünde kullanılmalıdır. Bu ilaçların kullanılması ve sağlıklı beslenme birbirini tamamlayan tedavilerdir.

Kilo vermek, verilen kiloyu geri almamaktan daha kolaydır. Zayıflamanın kolesterol, şeker hastalığı, ruhsal durum, hipertansiyon üzerine de olumlu etkisi vardır. Tekrarlayan zayıflama ve şişmanlama kalp hastalığı ve ani ölüm gibi istenmeyen sonuçlara yol açabilir.

Alışkanlıkların değiştirilmesi kilo vermenin temel çözümüdür. Herkesin mutlaka değiştirilmesi gereken ve değiştirmesi zor olmayan alışkanlıkları vardır. Bu konuda bazı ipuçları:
  • Gazete, kitap okurken bir şey yemeyin
  • Televizyon seyrederken bir şey yemeyin
  • Karnınız açken mutfak alışverişi yapmayın
  • Alışverişe çıkarken liste yapın, liste dışında yiyecek almayın
  • Öğün atlamayın
  • Sadece açken yemek yemeye çalışın
DEVAMI Kolesterol Nedir?

Lipid Yıkımlanması (Lipoliz)
  • Lipoliz
  • Esterleşmemiş (serbest) yağ asitlerinin taşınması
  • Yağ asidinin yakalanması, alınması ve oksidasyonu
Lipoliz hormona! kontrol altındadır
49108d1463940139 lipitler yaglar ve beslenmedeki onemi lipit8

DEVAMI Lipitler (Yağlar) ve Beslenmedeki Önemi
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 2 üye beğendi.
SİLENTİUM EST AURUM