Arama


_Yağmur_ - avatarı
_Yağmur_
VIP VIP Üye
28 Mayıs 2016       Mesaj #2
_Yağmur_ - avatarı
VIP VIP Üye
Kapitalist Sistem
Kapitalist piyasa ekonomisinin temel koordinasyon aracı piyasa sistemidir. Bu temel ilke ile uyum içindeki temel öncelik ilkesi, bireyselliktir. Bu temel ve genel ilkelere uygun olarak, üretim alanındaki temel ve özel ilke üretim araçları üzerindeki mülkiyetin özel bireylere ait olmasıdır. Piyasadaki spontan işleyiş, bireysellik ve özel mülkiyetin sonucu olarak; tüketim, tasarruf ve yatırım kararları, özel birimlere bırakılır.

Piyasalar, serbest giriş çıkışa, sözleşme serbestîsine ve rekabet ilkesine dayalıdır. Piyasalar ekonomide kaynak dağılımıyla birlikte, fiyat oluşumu ve ekonomide paranın serbest dolaşımını sağlar.

Komünizm
Komünizm, tüm malların ortak mülkiyeti fikrine dayanan siyasi bir terimdir, yani özel mülkiyete karşıdır. Buradan hareketle komünizmde herkesin eşit olduğu, sınıfsız bir toplum yaratma amacı vardır. 20. yüzyıldan itibaren etkisini fazlasıyla gösteren komünizmin amaçları arasında devletin ortadan kalkması da vardır. daha doğru bir ifadeyle; tüm insanların eşit olması ve böylece uyum içinde yaşayabilmeleri sonucu devlete artık ihtiyaç duyulmamasını amaçlar. günümüzde Çin, Küba, Kuzey Kore, Moldova gibi ülkelerde komünizm etkilidir.
"İnşallah"derse Yakaran..."İnşa" eder YARADAN.