Arama

Dünya Kentleri: Roma - Tek Mesaj #3

Jumong - avatarı
Jumong
VIP VIP Üye
9 Temmuz 2016       Mesaj #3
Jumong - avatarı
VIP VIP Üye
Ad:  Roma Rehberi.jpg
Gösterim: 606
Boyut:  63.1 KB
Ünlü yönetmen ve Oscarlı senarist Sofia Coppola, Teatro Dell'Opera Di Roma'da yönetmenliğini üstlendiği 'La Traviata' oyunu nedeniyle uzun süredir Roma'da bulunuyordu. Paris'te yaşayan ünlü yönetmen, "Roma'yı çok seviyorum. Her gittiğimde mutlaka uğradığım adresler var" derken, çocukluğundan bu yana bu kentte ilk kez bu kadar uzun kaldığını belirtti. Siz de Roma'ya gitmeyi planlıyorsanız, ünlü yönetmenin tarihi şehirdeki favori adreslerine bir göz atmalısınız:

Piperno

: Kuruluşu 1860'lı yıllara dayanan restoran, zengin makarna mönüsüyle tanınıyor. Coppola, "Piperno'ya öğle yemeği vaktinde gidip terasta oturmak çok güzel" diyor.

Ciampini Caffe

: Ailece pizza ve dondurma keyfi yapmak için mutlaka uğranması gereken bir mekan. Coppola, "Benim favorim, fıstıklı dondurma ama çikolatalısını da çok seviyorum" diyor. Geçtiğimiz Nisan ayında çıkan yangın nedeniyle şu sıralar kapalı olan mekanın yakında hizmete girmesi bekleniyor.

ŞEHRİN EN İYİ CARBONARA'SI



FG Rome Albertelli

: Coppola, "Albertelli, kardeşim Roman Coppola'nın gömleklerini aldığı bir dükkan. 1967 yılında kapılarını açtığından bu yana dükkanda çok az şey değişti" diyor. Ünlü yönetmen, gömleklerin düğmesinden ceplerine kadar tümüyle kişiselleştirilebildiği Albertelli'de gömlek seçmenin çok eğlenceli olduğunu söylüyor.

Fendi merkez binası

: Karl Lagerfeld'in baş tasarımcısı olduğu Fendi'nin Roma'daki yeni merkez binası, geçtiğimiz Ekim ayında açıldı. Binayı kısa süre önce ziyaret ettiğini söyleyen Coppola, şöyle diyor: "Gerçekten çok güzel bir bina. İçinde yaklaşık 30 tane Carrara mermerinden heykel var. Gösterişli bir Roma gezisi sırasında Fendi'ye uğrayıp özel dikim bir kürk sipariş edebilirsiniz."

CIR Corredi

: İspanyol merdivenlerinin yakınında bulunan mağazayı Coppola şöyle tarif ediyor: "Eski usül, küçük bir keten dükkanı. Elde işlenmiş mendiller ve bebek kıyafetleri satın alabilirsiniz. Özellikle masa örtülerine bayılıyorum."

Trattoria Al Moro

: 1929 yılında kurulan restoran, Aşk Çeşmesi'nin yakınında yer alıyor. Akşam yemeği için bu mekanı tercih eden Coppola, "Yemek yerken İtalyan politikacıları ve borsacıları görebilirsiniz. Roma'daki en iyi carbonara'yı burada yapıyorlar" diyor.

sabah.com.tr
🌘 🚀