Arama


Avatarı yok
OneNight
Yasaklı
22 Ağustos 2016       Mesaj #4
Avatarı yok
Yasaklı

Sibirya Kurdu - Haski



Sibirya Kurdu, iyi bir aile köpeği olmasını gerektiren tüm niteliklere sahip, orta büyüklükteki oldukça çalışkan bir köpek cinsidir. Genel bakımı oldukça kolaydır, tek ihtiyacı olan tüylerinin düzenli şeklide taranmasıdır. Bu ırk yaygın bir şekilde grup psikolojisiyle bilinir ve bu durum bu cins köpeklerin, çocuklardan diğer köpeklere kadar yaygın bir yelpazeyle son derece iyi geçinmesini beraberinde getirir (özellikle iyi sosyalleştirildiklerinde ve eğitildiklerinde).

Tüm bunlarla birlikte, bu köpek cinsi köpek beslemeye yeni başlayanlar ya da kendilerini biraz ürkek görenler için uygun bir cins değildir. Sibirya Kurdu çok zeki ve oldukça inatçı bir köpek ırkıdır. Onları sıkı bir eğitimden geçirebilecek ve kurallara bağlı hâle getirebilecek kararlı sahiplere ihtiyaç duyarlar. Ayrıca, kural bozucular olarak bilindikleri için son derece sabırlı sahiplere ihtiyaçları vardır, çünkü daha fazla kural demek daha çok kural bozmak demektir. Uygun bir sosyalleşme ve Husky eğitimi, minik Husky yavruları için mutlak zorunluluklardır.

Sibirya Husky’leri, uygun egzersizler uygulanarak apartmanlarda da yetiştirilebilmekle birlikte, korkuluklarla çevrili bir özel alanlarının olabileceği müstakil evlerde çok daha sağlıklı büyürler. Genellikle bir fırsatını bulduklarında sık sık evlerden kaçmaları ve yürüyüş mesafesinde gezinmeleriyle meşhurdurlar. Bu nedenle, sürekli olarak tedbirli davranmak çok önemlidir. Kaçabilecekleri bir alanda yalnız bırakılamazlar ve dışarıdayken tasmasız olarak dolaştırılması uygun değildir.


Sibirya kurdu, bütün dünyada tanınan ve oldukça da ilgi gören bir köpek türüdür. Bu türün dünyada bu denli tanınmasının nedeni ise, on yıllar önce Alaska’da yaşanan bir difteri hastalığı salgınında ilaç sevkiyatı esnasında
Ad:  sibirya kurdu.jpg
Gösterim: 558
Boyut:  23.3 KB
oldukça büyük bir rol oynamıştır.

Bu tarihten itibaren, bu köpek türü bütün dünyaca tanınmaya başlamıştır. Sibirya kurtları yüzyıllar boyunca, Sibirya bölgesinde Chukshi isimli bir halk tarafından bekçi, kızak çekmek ve de ren geyiklerini gütmek amacıyla kullanılıştır. Aynı zamanda, güzelliği, gösterişi ve de kendilerine olan güveniyle insanlar için de çok iyi bir dost olmuşlardır. Sibirya kurtlarının en önemli özelliklerinin başında, bu köpeklerin oldukça sevgi dolu bir karaktere sahip olmaları gelmektedir. Bu köpekler, uzaktan oldukça dikkat çekicidir. Bunun nedeni ise, hem dış görünümleri hem de buz mavisi gözleridir. Bu köpekler, özgürlüğüne çok düşkün ve de inatçılardır. Bu köpekler, özellikle çocuklar için çok özeldirler. Çünkü bu köpekler, çocuklara karşı oldukça hoşgörülü ve de sevgi doludurlar. Aynı zamanda, yalnızlığı hiç sevmezler. Bu nedenle de, insanlarla iyi geçinmeye çalışırlar.

Çok fazla egzersize ihtiyaç duymaktadır.Düzenli olarak hergün taranması gerekir ayrıca yılda 2 kez ciddi şekilde tüy dökmektedirler.

Boyutları kilosu şöyledir:
Yükseklik Erkekde 53 – 60 cm
Yükseklik Dişide 51 – 56 cm
Kilo Erkekde 20,5 – 27 Kg
Kilo Dişide 16 – 22,5 Kg

Bu köpek ortalama 12-15 yıl kadar hayatta kalabilir.

Kökeni olarak Alaska’da dünyaya gelmiş bir ırktır.Oradaki halk tarafından yıllar boyunca kızak çekiminde kullanılmıştır.Sibirya şartları için olmazsa olmaz köpeklerden biridir.Oldukca dayanıklı olması onu tercih edilen bir ırk haline getirmiştir.Bu köpek sürü halinde takılmayı sevdiği için diğer sürüdeki arkadaşlarınla beraber kızağı çekmekten çok mutlu olurlar ve çok iyide anlaşırlar.Bu köpek çoğunlukla kızak köpeği olarak kullanılmaktadır fakat bazı kişiler ev köpeği olarakta bu köpeği beslemektedirler.Çok önemli başarılara imza atmasınla adından çok söz ettirmiş ve yaygın olan hastalık neticesinde bu köpekler yardımı ile anca ilaçlar o bölgelere götürülmeyi başarmıştır.


-derlemedir-
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.