Arama


Avatarı yok
insomnia42
Yasaklı
22 Eylül 2016       Mesaj #5
Avatarı yok
Yasaklı

Hangi Organ Ne Zaman Yaşlanmaya Başlıyor



Kalp


Kalp en dayanıklı organlardan ancak ortalama 40 yaşında yaşlanma belirtileri başlıyor. Sol karıncık duvarında oluşan kalınlaşma ve kalpte büyüme başlıyor. Kan pompalamada her yıl %1 oranında azalma baş gösterir. Düzenli kan basıncı kontrolü yapmaya başlamak gerekir.

Kulak


30'lu yaşlardan itibaren işitme kaybı olağandır. Bunda kulağa kan taşıyan damarların görev yapmaması ve işitme sinirlerinde başlayan yaşlanma etkilidir. Yaşla beraber artan kulak kiri de duymada güçlüğe sebep olabilir.

Beyin


30 yaşından sonra beyin küçülmesi poblemi ortaya çıkar. Beyin kıvrımlarında daralmalar başlarken, beynin ortasında bulunan boşluk genişlemeye başlar. Beyne kan taşıyan damarlardaki deformasyon da eklenince öğrenme hızı ve hafıza zayıflamaya başlar.

Göz


40 yaşından sonra başlayan yaşlanmanın sebebi göz merceğinin sertleşmeye başlamasıdır. Bu gözün reflekslerini zayıflatır ve odaklanmada sorunlara yol açar. 50 cm den daha yakını görmekte zorlanma başlar. Göz sinir hücrelerinin sayısındaki azalmada görme kalitesini düşürmeye başlar.

Karaciğer


Hacmi ve ağırlığı azalır. Ortalama 40'lı yaşlardan sonra başlayan olumsuzluklar 65 yaşın üzerindeki kişilerde büyük oranda bozulmaya sebep olur.

Akciğer


Akciğerler en erken yaşlanan organlardan. 20'li yaşlarda başlayan değişimler akciğerin esnekliğini azaltır ve oksijen alınımını düşürür. İlerleyen yaşlarda nefes darlığı sorunu ortaya çıkabilir.

Kemikler


30'lu yaşlarda kemikte kalsiyum eksiklikleri görülmeye başlar. Kemik dokusundaki azalmadan en çok uyluk kemiği ve omurgalar olumsuz etkilenir.
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 2 üye beğendi.
Son düzenleyen Safi; 6 Kasım 2017 01:23