Arama


Safi - avatarı
Safi
SMD MiSiM
5 Aralık 2016       Mesaj #3
Safi - avatarı
SMD MiSiM

Gebelikte bebeğe olan etkileri


Gebelikte suçiçeği geçirildiği için hamileliğin sonlandırılması gibi bir durum kesin olarak düşünülmez. Gebelikte suçiçeği geçiriliyorsa, mutlaka bebeğe geçecektir. Yaklaşık %1-2 oranlarında bebeğe geçen suçiçeği virüsü bazen hiçbir etki yaratmazken, bazen beyin ve sinir sistemi anomalileri, kol ve bacaklarda kısalık, kaslarda zayıflık ortaya çıkabilir. Bu durum genelde gebeliğin 20. Haftasından önce enfeksiyon geçirilirse ortaya çıkmaktadır. Bu nedenle gebelik takibe alınmalıdır.

Gebelikte geçirilen zona enfeksiyonu bebekte bir zarar yaratmaz. Fakat, bebeklerde doğumdan 5 gün önce ve doğum sonrası 2 gün içinde geçirilen enfeksiyonlar tehlikeli bulunur. Bu durumda geçirilen suçiçeği hastalığı bebeğin hayatını kaybetmesine neden olabilir. Doğuma yakın dönemde dikkatli olunmalıdır.

Önemli not!


Hamile kadınlarda zona olma ihtimali çok düşüktür. Eğer hamile kalmayı planlıyorsanız ve zonadan kaygılanıyorsanız, doktorunuzla zona aşısı imkanı hakkında konuşun. Eğer zaten hamileyseniz, sağlıklı alışkanlıkları sürdürün ve herhangi bir belirtiyi doktorunuza bildirin. Erken tanı ve tedavi, bebeğiniz ve sizin için komplikasyon riskini en aza indirecektir.

BAKINIZ Zona
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
SİLENTİUM EST AURUM