Arama


Avatarı yok
OneNight
Yasaklı
1 Ocak 2017       Mesaj #2
Avatarı yok
Yasaklı

BİNİCİLİK


Ad:  binicilik.jpg
Gösterim: 436
Boyut:  40.6 KB
Biniciliğin çok eski zamanlardan beri var olduğu bilinir. Süvari denen atlı askerler tarih boyunca savaşlarda önemli bir rol oynamıştır. Çinliler İÖ 2600'de süvari birlikleri kullanmışlardı. Binicilikte ustalık ve rahatlık 5. yüzyılda eyerin bulunmasından sonra arttı. Daha önceleri biniciler ya doğrudan atın sırtına ya da eyer yerine konulan bir kilim ya da battaniye üzerine otururdu. Ortaçağ şö­valyeleri, yarışma ve savaşlardaki çarpışmala­rın sarsıntısına karşı koyabilecek büyük ve ağır eyerler kullanırlardı.

Binicilikte başlıca iki biçim vardır: İngiliz ve batı biniciliği. İngiliz biniciliği spor ama­cıyla yapılan biniciliktir; batı biniciliği ise Amerika kıtalarında kovboy denen sığır ço­banlarına özgü biniciliktir. Uzun üzengili ağır eyerler kullanan kovboylar, bacakları düz duracak biçimde ata binerler.
Çağdaş İngiliz biniciliği, binicinin güvenli­ğini, at üzerindeki denetimini ve atın rahatlı­ğını dikkate alarak geliştirilmiştir.Çocuklar ata binmeyi, genellikle boyla­rına uygun, yere sağlam basan midillilerde öğrenirler

Ata Binme ve Attan İnme
Ata binmek için, binici atın sol tarafın­da durur; dizginleri sol elinde, atın başını alıp gitmesini engelleyecek bir uzunlukta tutar. Sol omzu atın sol tarafında olacak biçimde, yüzü atın kuyruğuna dönük olarak durur ve sol elini atın iki kürek kemiği arasındaki boşluğa koyar. Sol ayağını, sağ elinin yardı­mıyla üzengiye yerleştirir, ayağıyla bastırarak üzengiyi kolanın altına doğru iter, olduğu yerde ata doğru döner ve eyerin ortasını ya da öte yandaki kenarını tutarak hafifçe sıçrayıp, sağ bacağını atın üzerinden aşırır, yavaşça eyere oturur; ayağı ile yoklayarak yerini bulduğu üzengiye sağ ayağını geçirir ve diz­ginleri toplar. Ata binerken sağ elle eyeri tutup kendini yukarı çekmek yanlış bir hare­kettir; eyerin yerinden çıkmasına neden olur.


Devamı > Binicilik Nedir? Binicilik

Son düzenleyen NeutralizeR; 2 Ocak 2017 01:30