Saint-Cloud seramiği ve porseleni
17. yüzyılın son çeyreğinden 1766’ya değin Fransa’nın Saint-Cloud kentinde üretilen yumuşak hamurlu porselen. Pierre Chicaneau’nun başlattığı üretim yaklaşık 1722’de evlilik yoluyla Henri Trou’nun ailesine geçti. Sarımsı ya da hafif krem renkli Saint- Cloud porselenlerinin çoğunda blanc de chine (Çin beyazı) adıyla bilinen süt beyazı porselenlerin ya da geç Ming dönemi Çin porselenlerinin etkisi (kabartma erik çiçeği desenleri ve Çin üslubunda küçük figürler) görülür.
Ayrıca daha yüksek kabartma bezemeler, beyaz üstüne mavi ve başka renklerde desenler de vardır. Sır üstü renkleriyle yapılmış bazı bezemeler ise 17. yüzyıl sonlarının Japon Kakiemon porseleninin etkilerini gösterir.
kaynak: Ana Britannica