Arama


perlina - avatarı
perlina
Ziyaretçi
25 Ocak 2017       Mesaj #7
perlina - avatarı
Ziyaretçi
Askerlik hukukunda verilen bu tür elverişsiz raporlarının amacı kişinin maddi veya manevi yönden sadece ASKERLİK mesleğini yerine getirmede elverişli olmadığına ilişkindir.Dolayısıyla bir kamu hizmetine girerken askerlikte ve tamamen askeri hastane kontrolünde verilen rapor hakkınızda referans alınamaz.
Çünkü kamu hizmeti niteliği itibariyle raporda öngörülen hastalığınızın sadece askerliğe engel olduğu vurgulanmıştır.Eğer hakkınızda bu rapor dikkate alınırsa bu hakkaniyete ve gireceğiniz işe elverişli olup olmadığınızın tayin edilmesini engeller.

Kamu hizmetine girişte eğer bir sağlık kontrolü referans alınacaksa sizden bunu SİVİL bir hastane raporuyla ortaya koymanız istenir,askerlikteki raporla değil.

Daha açık söylemek gerekirse örneğin bir kamu hizmetine girerken sizden talep edecekleri rapor girmek istediğiniz işi fiiliyatta ifa etmenize engel teşkil edecek ve kurumun iç normunda belirtilen hastalıkları taşıyıp taşımadığınız ilişkindir.

Yani askerlik raporunuzu temel alarak talebinizi asla reddedemezler.Çünkü bu rapor tıbbi içeriği ne olursa olsun askerliğe elverişli olmadığını ortaya koyar.
Dolayısıyla belkide gireceğiniz kamu hizmeti için istenen tıbbi raporda sadece klinik muayeneniz istenecek belkide psikolojik durumunuza ilişkin bir rapor istenmeyecek.İsteseler bile bu durumda alacağınız tıbbi raporun inceleme noktası askerlik mesleği değil sivil bir hizmet olacaktır.Yani askerlik mesleğine engel teşkil eden bir psikopatolojik bulgu kamu hizmeti açısından engel teşkil etmeyebilir.Bu takdir yetkisi sivil doktorlarda ve sivil yaşam standartları içinde olduğu için tahlili daha kolay olacaktır.Dolayısıyla sivil doktorlar belkide askeri raporda engel olmasına rağmen sivil hayatta bunun bir engel olmadığını söyleyebilirler.
hukuki.net
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Son düzenleyen perlina; 6 Şubat 2017 14:10