Arama

Brenner Geçidi - Tek Mesaj #2

perlina - avatarı
perlina
Ziyaretçi
18 Şubat 2017       Mesaj #2
perlina - avatarı
Ziyaretçi
Ad:  brenner geçidi.jpeg
Gösterim: 408
Boyut:  34.7 KB

Brenner Geçidi

, İtalyanca passo del brennero, Almanca brennerpass, Avusturya- İtalya sınırında Alpler’in ana sıradağı üstünde yer alan en alçak (1.375 m) ve en önemli dağ geçitlerinden biri. Ötztal ve Zillertal Alpleri’ni birbirinden ayırır.

Bütün yıl açık olan Brenner Geçidi, tarih boyunca İtalya’ya kuzeyden ana giriş noktalarından biri olmuş, Roma Döneminden başlayarak Almanya’daki Doğu Alpleri ile İtalya’nın Po Vadisi arasındaki başlıca yolu oluşturmuştur. Ayrıca 14. yüzyıldan sonra Avrupa’nın büyük ticaret yollarından biri olarak kullanılmıştır.

1772’de yapılan atlı araba yolu ile 1867’de tamamlanan demiryolu, Innsbruck’dan Wipp Vadisi yoluyla dimdik tırmanarak Brenner Geçidi’ne çıkar ve Isarco ve Adige ırmak vadilerinden aşağıya Verona’ya iner. 1970’lerin başında tamamlanan bugünkü Brenner karayolu, üzerinde Avrupa Köprüsü’nün (Europa- brücke) kurulduğu Wipp Vadisinden geçerek Avusturya’daki Kufstein ile İtalya’daki Modena’yı birbirine bağlar. Geçidin yakınındaki Brennero kasabası, Adolf Hitler ile Benito Mussolini’nin savaş sırasında üç kez buluştukları yerdir.

Kaynak: Ana Britannica
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.