Arama

Yuri Gagarin - Tek Mesaj #6

Avatarı yok
nötrino
Yasaklı
2 Nisan 2017       Mesaj #6
Avatarı yok
Yasaklı

Yuri Gagarin


Ad:  yuri.jpg
Gösterim: 717
Boyut:  96.0 KB
(9 Mart 1934 / 27 Mart 1968)
Rus Kozmonot

9 Mart 1934’te dünyaya gelen Yuri Gagarin 12 Nisan 1961’de Vostok isimli uzay aracıyla uzaya çıkarak Dünya yörüngesinde turunu tamamladı. Bu vesile ile uzaya çıkan ilk insan olma ünvanını elde etti. Ayrıca bu adımı ile birlikte dünyada uzay çağı başladı. Avrupa Uzay Ajansı’ndan Astronot Claude Nicollier, Gagarin’i şu sözlerle tanımladı: “Yuri Gagarin’in hayatına baktığımda hep etkilenmişimdir. Çok zor bir hayatı vardı ve ne kadar mütevazi bir aileden geliyordu. 27 yaşında gencecik bir adam ve 12 Nisan 1961’de ilk uçuşunu gerçekleştirdi”

Eski Avrupa Uzay Ajansı Bilimsel Çalışmalar Birimi Direktörü Maurice Bonnet ise Yuri Gagarin’in sevilen bir isim olduğunu dile getirdi: “Son derece riskli bir operasyondu ve o zamanlar sevdiğimiz konuydu. Ben gençtim, sadece 24 yaşındaydım. Bana olağanüstü gelmişti. Hakikaten de öyleydi. Risk, başarı ve Gagarin’in karizması… Sevilen bir kişiydi, gençti ve sıradan bir ailenin oğluydu. Sovyetler Birliği lideri Nikita Kruşçev’e göre mükemmel bir insandı. Zira Sovyetler’in ne olduğunu gösteren astronottu”

Claude Nicollier: “Gagarin, hala astronotların ve kozmonotların zihninde dimdik duruyor. Uluslararası Uzay İstasyonu’nda, tüm çalışanların gördüğü bir Gagarin portresi var”

Kaynak: euronews / Legends of Space / Görsel Telif Hakkı: New Geography (16 Şubat 2017)