Arama


Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
6 Mayıs 2017       Mesaj #6
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Jinekomasti Ameliyatından Sonra İyileşme
Bir jinekomasti operasyonunun iyileşme süres bir cerrahi operasyona göre nispeten kısadır. Doktorunuzdan aldığınız talimatlara uymanız iyileşme süresini kısaltacaktır. Operasyondan sonra bir gözlem ve dinlenme odasına alıancaksınız. Bir gece hastanede yatışınız gerekebilir. Bu yüzden sizinle ilgilenebilecek bir yetişkinin yani refaketçnin yanında olmasına özen gösterin. İşiniz ağır değilse bir kaç gün bir haftaya iş başı yapabilirsiniz. Ancak işiniz ağırsa 2 hafta ertelemeyi planlayın. Sizden 2 hafta süreyle göğüs kafesinizi saran bir tıbbi bandaj takmanız istenecektir.

Ameliyattan sonra ağrılar için size ağrı kesici reçete edilecektir. Bunun dışında komplikasyonları önlemek için doktorunuz size antibiyotik reçete edebilir. İlk bir kaç gün hafif ağrı hissetmeniz doğaldır. İlk haftalarda sıkışan kas liflerinden ara ara karıncalanma ve kaşınma hissedebilirsiniz. Bunun yanında bir gerginlik ve göğüslerinizde hisislik olacaktır. Her cerrahi müdahalede olduğu gibi kızarıklık ve morarma gözlemeyebilirisiniz.

İlk 2 ay boyunca kesi bölgelerinde belirginlik normaldir bunlar bir kaç aya solmaya gözle zor farkedilir hale gelmeye başlayacaktır.

Ameliyattan iki hafta önce güneşten kaçının. Göğüs derinizin bronzlaşması, kalıcı yara izi riski artırabilir.
Sigarayı bırakın ve nikotin ameliyattan en az dört hafta bırakmaya çalışın, çünkü nikotin ve sigara kullanımı iyileşmeyi yavaşlatır. Bu, herhangi bir nikotin yaması veya nikotin içeren ürünü içerir.
Ameliyattan iki hafta önce aspirin içeren tüm ürünleri, kan incelticili ilaçlar (Ibuprofen Motrin, Advil vb.), E vitamini ve St. John’s Wort, yeşil çay, Gingko ve sarımsak takviyeleri gibi bitkisel takviyeleri durdurun. Günde bir multivitamin alabilirsin.
Yapılması gereken ameliyatın türüne bakılmaksızın, hidrasyon (sıvı tüketimi), güvenli iyileşme için cerrahi öncesi ve sonrası çok önemlidir.
Ameliyattan bir hafta sonra göğüs bölgesinde bir hastalık, soğuk veya cilt enfeksiyonu gelişip gelişmediğini doktorunuza bildirin.
İstenen tüm laboratuvar sonuçlarının ve doktorların izinlerinin gönderildiğinden emin olun.
İş yerinizde bir hafta uzaklaşmak için hazırlıklı olmalısınız ameliyattan sonra dinleme çok önemlidir. Eğer işiniz ağırsa iki hafta çıkarmaya hazır olun.
Jinekomasti genellikle ayaktan tedavi esnasında yapılır. Yani bir gecelik müşade de kalırsınız. Bir refaketçi ayarlayın sizden sorumlu olabilecek bir yetişkinin sizi ameliyathaneye götürüp getirmesi 24 saat boyunca yanında kalaması önemlidir. Böyle bir şahsın yoksa, cerrahın önceden haberdar etmesini sağlayın, böylece bakım sonrası bir tesis veya hastane için düzenlemeler yapılabilir.
Doktorunuz ameliyatınıza getirmeniz gereken cerrahi göğüs kompresyon giysilerini önceden satın almanızı önerir.
Doktorunuz tarafından belirlenen bir süre için, bunları ameliyattan sonra bir tee gömleği üzerine giyersiniz.
Ameliyattan sonraki ilk dört hafta giymek için rahat kıyafetler. Rahatlıkla giyip çıkarma için önden açılabilir olamalrı önemlidir.
Ameliyattan sonra birkaç hafta ağır kaldırmaya girişmenize izin verilmiyor.
Göğüs tüylerini düzenli alıyorsanız, ameliyattan iki hafta önce ve altı hafta sonra bunu yapmayın.
İyileşirken sizi meşgul edecek elinizin altında olması için bol miktarda okuma ve film izleme malzemesi hazırlayın.
Tuvalet malzemelerini ve kolayca hazırlanan gıdaları ve atıştırmalıkları, ulaşılması kolay yerlerde bulundurun
Tezgah üstü antasitler de dahil olmak üzere bol miktarda sıvı ve tüm ilaçları yatağınıza yerleştirin.
Son düzenleyen perlina; 6 Mayıs 2017 11:26 Sebep: Spam link silinmiştir.