Arama

Erkeklerde Meme Büyümesi (Jinekomasti)

Güncelleme: 6 Mayıs 2017 Gösterim: 27.991 Cevap: 5
Heulwen - avatarı
Heulwen
VIP VIP Üye
15 Kasım 2011       Mesaj #1
Heulwen - avatarı
VIP VIP Üye

Erkeklerde Meme Büyümesi (Jinekomasti)


MsXLabs.org
Sponsorlu Bağlantılar

1. Erkeklerde meme büyümesi neden olur?
Ad:  jinekomasti.jpg
Gösterim: 7182
Boyut:  44.4 KB

(Formsuzluk mu, hastalık mı? Genetik bir durum mudur? Hangi hastalıklar sonrası erkeklerde meme büyümesi görülür? Kullanılan ilaçların etkisi nedir? Vücut geliştirme sporları meme büyümesinde etkili midir? Kaç cm'lik büyümeden sonra erkekte meme büyümesi var denilebilir?)


Erkeklerde meme büyümesi yani jinekomasti, sebebi çeşitli sebeplerle östrojen ve testosteron dengesinin bozulması veya var olan testosteron hormonunun vücut tarafından algılanamamasından kaynaklanabilir. Her ne kadar aşağıda olası sebepleri sayacak olsam da jinekomastili hastaların % 25 inde bir sebep bulunamamaktadır. Jinekomasti, doğuştan var olabilir veya sonradan oluşabilir.
Doğumsal jinekomasti, yeni doğanlarda, ergenlik döneminde veya yaşlılık döneminde normal bir süreç olarak karşımıza çıkabilir. Bebeklerdeki jinekomastinin sebebi, anneden geçen östrojen hormonu olup, doğumdan sonraki birkaç hafta içerisinde kendiliğinden düzelecektir. Ergenlik döneminde erkek çocukların % 65 inde östrojen testosteron oranında artış olur ve bu durum da genellikle ergenlik döneminin sonlarında ortadan kalkar. Dolayısıyla gencin jinekomasti de düzelir. Yaşlılarda ise vücuttaki yağ dokusunda testosteron östrojene dönüşür. Ve bu sebeple jinekomasti görülür.
Bu saydığım normal süreçler dışında, çeşitli genetik hastalıklar sebebiyle de jinekomasti görülebilir. Bu hastalarda genellikle sonradan meme kanseri oluşma riski olmamakla beraber, Klinefelter Sendromu denen hastalıkta meme kanseri riski 60 kat artar.
Sonradan oluşabilen ve tıbbi olarak kazanılmış jinekomasti olarak tanımlanan durum ise çeşitli hormonal veya metabolik bozukluklar, çeşitli tümörler, psikolojik stres, çeşitli virüs enfeksiyonları, bazı ilaçlar, alkol sebebiyle veya tıbbi olarak idyopatik olarak tanımlanan herhangi bir sebep olmaksızın ortaya çıkabilir.


2. Erkeklerde meme büyümesi düzeltilebilir mi?
(Meme büyümesi hangi aşamaya geldiğinde sorun olarak görülmelidir? Yaş faktörünün tedavi yöntemine etkileri nelerdir? Jinekomasti nasıl düzeltilir? Liposuction kullanılır mı? Ne tür teknikler kullanılır?)


Meme büyümesinin kişiyi rahatsız etmesi durumunda bu bir sorundur. Eğer hastamız henüz ergenlik döneminde ise ve yapılan hormon testleri normal ise, bu dönemin sonlanması beklenmelidir. Ergenlik dönemi bitiminde kendiliğinden jinekomasti de düzelebilmektedir. Ayrıca kullanılan ilaçlar sebebiyle kazanılmış jinekomastisi olan hastaların da bu ilaçları kesmeleri durumunda 2 sene içinde kendiliğinden düzelebilir. Eğer hastamız 18 yaşının üzerinde ise ameliyat ile çözüme gidilir.

Cerrahi teknikler sırasıyla:
1. Meme başı etrafından yarım ay şeklinde yapılan kesi ile içerideki meme dokusu cerrahi olarak çıkarılabilir. Çok nadiren hem meme dokusunda fazlalık hem de deride aşırı sarkma ile kendini gösteren olgularda önce ultrasonik liposuction yapılıp beklenir ve eğer deride sarkma meydana gelirse 6-9 ay sonra sarkmış olan deri de cerrahi olarak çıkarılır. Deri çıkarmak için beklememizin sebebi, bazı olgularda liposuctiondan sonra derinin kendi kendine sıkışıp forma girebilmesidir. Böylece hastamızda ekstra iz bırakmamış oluruz. Buna ek olarak sarkma ihtimali olan deri thermage gibi yöntemlerle ameliyatsız da sıkıştırılabilir.
2. Klasik veya ultrasonik liposuction ile eritilen yağ dokusu ve meme dokusu vakumla alınır. Bu teknikte her bir meme için, meme başı ve meme dış sınırından yapılan yarım cm'lik kesiler ile ince kanüller meme dokusuna uzatılır ve eritilen yağ dokusu vakumla çekilir. Özellikle vaser denen ultraso nik liposuctionın kullanılması sertleşmiş meme dokusunun eritilmesinde bize çok kolaylık sağlar ve ameliyattan estetik olarak daha iyi sonuç almamızı sağlar. Zaten çok ince ve küçük olan liposuction kesilerinin izleri 10 günde iyileşir. Eğer kişide yara iyileşmesi ile ilgili sorun yoksa, ilk başlarda kırmızımsı olan yara izinin rengi zamanla solar ve çok dikkatli incelemedikçe göze çarpmaz.
3. Bu iki teknik beraber kullanılabilir.
Hangi tekniğin, hangi hastada kullanılacağına muayeneden sonra karar verilir. Ameliyattan sonra hasta en az 2-4 hafta kadar bir bandaj kullanır.

3. Erkeklerde meme büyümesinin tek çözümü ameliyat mı?
(Ameliyat şart mıdır? Kilo vermek, ilaç, krem vb. kullanmak, daha az spor yapmak ya da bölgesel spor yapmak işe yarar mı?)

Bebeklik dönemindeki jinekomasti birkaç hafta içinde , ergenlik dönemindeki ise genellikle 2 yıl içinde kendiliğinden düzelir. Ayrıca ilaçların sebep olduğu meme büyümeleri, ilacın kesilmesini takiben 2 sene içinde düzelebilir. Ancak jinekomastide meme dokusunun çok sertleşmesine yol açan fibrozis mevcut ise tek çözüm ameliyattır.


4. Erkeklerde meme küçültme ameliyatını herkes olabilir mi?
(Ameliyat olunmasını engelleyecek durumlar nelerdir? Alt ve üst yaş sınır var mıdır? Ameliyat olacak kişinin kilosu ameliyat kararını etkiler mi?)

18 yaşını doldurmuş herkes bu ameliyatı olabilir.


5. Erkeklerde meme küçültme ameliyatının öncesinde hazırlık gerekir mi?
(Sigara ve alkol kullanımı, yeme, içme, ameliyat öncesi alınması gereken ilaçlar, vitaminler vb. var mı? Meme küçültme ameliyatından önce bir perhiz yapılması gerekir mi?)

Meme küçültme ameliyatından 10 gün önce aspirin gibi kan sulandırıcı ilaçların, bitkisel çay ve gıda takviyelerinin kesilmesi gereklidir. Sigaranın kesilmesi sadece jinekomasti ameliyatları için gerekli değil bütün ameliyatlarda daha iyi sonuç almamızı sağlar. Ancak mutlaka kesilmelidir denemez.


6. Erkeklerde meme küçültme için nasıl bir ameliyat yapılır?
(Jinekomasti ameliyatı zor bir ameliyat mıdır? Ne tür anestezi uygulanır? Hangi yöntemler kullanılır? Ne kadar sürer?)

Jinekomastide çoğunlukla genel anestezi tercih edilmekle beraber, küçük memelerde bölgesel anestezi de kullanılabilir. Meme başı etrafından yarım ay şeklinde yapılan kesi ile meme dokusunun fazlalığı çıkarılabilir, liposuction ile kesi yapmadan içerideki yağ dokusu eritilerek çekilir. Bu iş için meme dokusunu eritebilme özelliğinden dolayı özellikle vaser tercih edilir. Bazen de bu iki teknik beraber kullanılır. Standart bir ameliyat yaklaşık 1-1.5 saat sürer.


7. Erkeklerde meme küçültme ameliyatından sonra iz kalır mı?
(Hangi bölgede ne tür izler kalır? İzler zaman içinde geçer mi? Ne kadar süre sonra izler kaybolur?)

Sadece ultrasonik veya klasik liposuction yapılan hastalarda her bir memede biri meme başında, diğeri meme altında olmak üzere 2 adet yarım cm lik izler kalır.

Meme başı etrafından yarım ay şeklinde kesi yapılan hastalarda ise bu bölgede iz kalır. Ancak bu iz meme başının koyu renkli kısmı ile meme cildinin açık rengi ile geçiş bölgesinde olduğu için pek fark edilmez. Hem liposuction izleri hem de meme başı etrafındaki iz ilk başlarda kırmızımsı olup eğer kişinin yara iyileşme mekanizmasında bir sorun yoksa zamanla solar ve çok dikkatli bakılmadıkça fark edilemezler.
Çok büyük ve çok sarkık erkek memelerinde, seçilen farklı bir cerrahi teknikten dolayı bu izlere ek olarak meme başından meme kıvrımına doğru aşağıya dik bir şekilde uzanan iz de kalabilir. Ancak bu teknikten mümkün olduğu kadar uzak durulmaktadır. Çünkü hemen hemen bütün erkek hastalar memesinde dışarıdan görünen bir olmasındansa bir miktar sarkık ama küçük olmasını tercih etmektedirler. Özellikle bu durumda hasta ile ayrıntılı olarak konuşulmalı, cerrahi tekniğin seçiminde hastaya da söz hakkı vermelidir.

8. Erkeklerde meme küçültme ameliyatı olduktan sonraki süreç nasıldır?
(Dren kullanılır mı? Ağrılar kaç gün sürer? Araba kullanmak, spor yapmak ne kadar süre sonra mümkün olur? Günlük hayata dönüş ne zaman olur? Memeler tam şeklini ne zaman alır? İstenilmeyen sonuçlar olur mu? Kanama, enfeksiyon vb. olur mu?)

Jinekomasti ameliyatından sonra eğer meme başından kesi yapılmışsa içeride birikebilecek sıvıları dışarıya almak için küçük bir dren yerleştirilir. Ayrıca pansumandan sonra meme bölgesine gögsü çepeçevre saracak şekilde bir elastik bandaj sarılır veya bant şeklinde bir korse uygulanır. Bu korse en az 3-4 hafta kullanılır. İlk bir hafta maksimum olan ödem zamanla geriler yaklaşık 4-5 haftada gözle görülen ödem neredeyse kaybolur. İlk bir haftadan sonra araba kullanılmasında bir sakınca yoktur. Ancak aktif spor için 4-6 hafta beklemek daha doğrudur. Memelerin tam şeklini alması 6. ayı bulur. Hatta 1 yıla kadar minimal de olsa iyileşme süreci mikroskobik boyutta devam eder.


9. Erkeklerde meme küçültme ameliyatının riskleri var mı?
(Operasyonla ilgili genel riskler nelerdir? Kalıcı iz kalma ihtimali var mı? Ameliyat sonrası ne tür komplikasyonlar oluşabilir? Kanama, enfeksiyon vb. sorunların oluşma ihtimali nedir?)

Jinekomasti ameliyatından sonra her ameliyattan sonra oluşma ihtimali olan enfeksiyon, kanama, meme altında sıvı veya kan birikimi, asimetri gibi komplikayonlar mevcut olmakla beraber, alınan önlemler sayesinde, pratikte bunları neredeyse hiç görmüyoruz. Eğer ameliyatta meme başında açıklığı aşağıya bakan bir c şeklinde kesi yapılmışsa bu bölgede genellikle pek iz kalmaz. Kalsa da çok dikkatli bakmadıkça göze çarpmaz. Eğer hastada yara izi kabararak iyileşiyorsa bu cildin yapısı ile ilgili bir durumdur ve her hastada görülen bir durum değildir. Erken dönemde böyle bir problem ile karşılaşırsak çeşitli ilaç kremler ve laser tedavileri ile bu bölgeyi tedavi etmek yoluna gidiyoruz. Bununla beraber hasta ameliyat sonrası gelişen asimetriden mutsuz ise bunların rötuşu için, memelerin oturmasını bekliyoruz. 1 seneden önce herhangi bir müdahale yapmıyoruz. Çünkü bu asimetriler sıklıkla ödem kaynaklı oluyor ve zamanla düzeliyor.

BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 2 üye beğendi.
Son düzenleyen perlina; 15 Temmuz 2016 18:00 Sebep: Sayfa düzeni ,foruma uygun resim eki.
Efulim - avatarı
Efulim
VIP VIP Üye
4 Şubat 2012       Mesaj #2
Efulim - avatarı
VIP VIP Üye
Erkekte Meme Büyümesi (Jinekomasti)
Büyüme çağındaki erkeklerde hormonların etkisiyle göğüs bölgesinde dolgunluk, büyüme ve hassasiyet olması doğal bir tablodur. Bu genellikle 13–15 yaş arası erkek çocuklarda görülür, bazen tek taraflı olabilir ve yüzde doksan beş vakada birkaç yıl içinde kendiliğinden geçer. Geçici olması gereken bu durum çeşitli nedenlerle kalıcı hale gelirse ‘Jinekomasti’ olarak isimlendirilir. Jinekomasti gençlerin aktivitelerini, giyim kuşamlarını etkileyebilecek sosyal bir probleme dönüşebilir. Bu rahatsızlığa sahip kişiler tişört giymekte, denize girmekte ve başkalarının yanında soyunmakta sıkıntı yaşayabilirler.
Sponsorlu Bağlantılar

Jinekomastinin çok çeşitli nedenleri olabilir. Jinekomasti bazen hormonal, tümoral nedenler ve kullanılan ilaçlara bağlı olarak ortaya çıkabilir. Örneğin hormon salgılayan tümörler meme dokusunda gelişmeye yol açabilir. Orta yaşlarda aniden meme dokusunda büyüme olan bir kişide hormon düzeylerine ve tümör markerlarına bakılmalı, vücutta hormon salgılayan bir tümör olasılığına karşı inceleme yapılmalıdır. Bunun dışında hepatit, siroz, akciğer kanseri, akciğer hastalıkları, testis hastalıkları, eroin ve benzeri uyuşturucu madde kullanımı, kilo almak ve kas kitlesini arttırmak için anabolizan ilaçlar kullanmak da jinekomastiyle sonuçlanabilir. Bazen de jinekomastiye neden olan etken bulunamaz. Genç erkeklerde meme yapısı daha çok bağ dokusu ve meme dokusundan oluşurken, yetişkinlikte ise yağ dokusundan oluşur. Klasik jinekomasti ergenlik döneminde başlayıp devam ederken, diğer nedenlerle oluşan jinekomastiler daha ileri yaşlarda ortaya çıkabilir ve tek taraflı görülme sıklığı daha fazladır.

Jinekomasti büyüklüğü ve deride yarattığı bolluğa göre üç grupta değerlendirilebilir.
1. Büyüklük ve deride gevşeklik, sarkma vardır. 2. Büyüklük kadın göğsü gibidir ancak deride sarkma henüz oluşmamıştır
3. Büyüklük sınırlı ölçüdedir ve deride gevşeklik, sarkma yoktur.
Jinekomastinin nedeni tespit edildikten sonra tedavi planlamasına geçilir.
Jinekomastinin tedavisi cerrahidir. Maalesef cerrahi tedavi dışında herhangi bir hormonal tedavi ile gerilemesi mümkün değildir.

Birinci evre jinekomasti varsa ve fazlalık ağırlıklı olarak yağ dokusundan oluşuyorsa liposuction yapılarak tedavi edilebilir. Eğer göğüsteki fazlalık gland denilen meme dokusundan oluşuyorsa meme başından yapılan küçük bir kesiyle bu doku çıkarılır.

İkinci evre jinekomasti için de aynı tedavi yapılır.
Üçüncü evredeki jinekomastilerde ise diğer prosedürlere ek olarak fazla derinin de çıkarılması gerekir. Bu durumda çıkarılacak deri fazlalığının derecesine göre iz kalabilir. Kalan izin belirginliği kişinin cilt yapısına göre değişir.

Ameliyata Hazırlık; Tüm cerrahi müdahalelere hazırlıkta olduğu gibi, ameliyat öncesi dönemde on gün süreyle aspirin alınmamalıdır. Sürekli kullanılan ilaçlar ve önemli rahatsızlıklar doktora bildirilmelidir. Ayrıca ameliyattan 8 saat önce sıvı ve katı gıda alımı kesilmelidir.

Ameliyat Sonrası ve İyileşme Süreci; Jinekomasti ameliyatı hastane ortamında ve genel anestezi altında yapılır. Birkaç küçük kesiden 3–4 mm. kalınlığındaki kanüllerle yağ dokusu dışarıya alınır. Alınacak meme dokusu varsa meme başı alt çizgisinden yapılan yarım ay şeklindeki kesiden fazla meme dokusu çıkarılır. Kesi yeri tam meme başı çizgisinde kalan çok soluk bir iz bırakarak iyileşir. Eğer meme dokusu çıkarılmışsa ameliyat bölgesinde oluşabilecek sızıntıları önlemek amacıyla dren konulabilir.

Ameliyat 0,5–2 saat sürer, ameliyat bölgesinin baskı altına almak için özel bir korse giydirilir. Drenlerden gelen sıvı miktarına göre drenler 1–2 gün sonra çıkarılır. Ameliyat bölgesindeki dikişlerin alınmasına gerek yoktur.

Ameliyat günü ya da ertesi gün hastaneden taburcu olabilir, 1–2 gün sonra ise normal hayata başlayabilirsiniz. Korse bir hafta boyunca sürekli giyilmelidir. Birinci haftadan sonra özellikle gündüzleri ağır aktiviteler yapıyorsanız üç hafta boyunca korsenizi giymenizde fayda vardır.

Ameliyat bölgenizde ilk günlerde ödem, hassasiyet, morluk ya da kol hareketleriyle ağrı olabilir. Bunlar beklenilen durumlardır ve üçüncü günün sonunda hızla iyileşmeye başlarlar. Ağrınız olursa ağızdan alacağınız hafif ağrı kesiciler yeterli olacaktır. Hassasiyet bazen daha uzun sürebilir. Bazen uyuşma, batma ve yanma hissi de duyabilirsiniz, ancak, bunlar günlük yaşantınızı etkileyecek boyutlarda olmaz.

İkinci haftada havuza veya denize girebilirsiniz, ama altı hafta süreyle güneş koruyucu krem kullanmalısınız. Ayrıca yine bu süre içinde buhar banyosu, solaryum ve saunadan kaçınmalı, ağır sporlara sınırlama getirmelisiniz.

BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Son düzenleyen perlina; 15 Temmuz 2016 17:33
Sen sadece aynasin...
Efulim - avatarı
Efulim
VIP VIP Üye
15 Şubat 2012       Mesaj #3
Efulim - avatarı
VIP VIP Üye
Erkeklerde Meme Büyümesi (Jinekomasti)
Jinekomasti, erkek memesinin olağandan büyük olması halidir. İnsan bedeninde östrojen ve androjen hormonları arasında bir denge mevcuttur, bu dengenin bozulması jinekomasti gelişiminde rol oynar. meme dokusu çıkarılır ve bu minimal iz ile sonuçlanır.

Jinekomastinin bebeklik ,ergenlik çağında ve yaşlılıkta normal (fizyolojik jinekomasti) kabul edildiğini ve genellikle meme büyümesini iki taraflı görülür.

Jinekomasti, hormonal değişikliklere bağlı olarak, en sık 13-16 yaşlarındaki (ergenlikteki) erkek çocuklarında görülür ve genç erkeklerin %90’nda bu durum kendiliğinden ortalama bir yıl (3 ay-3 sene) içinde geçer. Gerilemeyen durumlarda kalıcı jinekomasti olarak genç erkeklerde devam eder. Ergenlikteki jinekomasti hastanın kendisi veya ebeveynleri tarafından fark edilir, memede hassasiyet, ağrı ve büyüklük vardır. Çocuk hekimi ve/veya endokrinoloji uzmanı çocuk ve aileye yardımcı olur. Burada çocuk/genç erkeğin ciddi sıkıntıları vardır; giyindiği zaman giysiden meme büyüklüğü ve meme uçları belli olur. Çoğu genç, büyük memeler nedeni ile denize dahi girmekten çekinmektedir. Sosyal ilişkilerde önemli psikolojik sorunlar yaşanabilir. Bekleme sürecinde memelerde ağrı, hassasiyet ve ciddi psikolojik sorunlar olduğu takdirde ilaç desteğine başvurulabilir.

Bazı Kanserler Ve İlaçlar Jinekomastiye Yol Açabilir!
Erkeklerde tek taraflı meme büyümesi meme kanserinin habercisi olabilir!!!
Bazı kanserler meme büyümesine yol açabiliyor. Bazı organ kanserlerleri (akciğer,karaciğer,testis,böbreküstü), bazı sistemik hastalıklar (tiroid ,karaciğer ve böbrek hastalıkları), bazı ilaçlar, alkol, şişmanlık ve aşırı vücut geliştirme egzersizleri jinekomasti oluşumunda rol oynamaktadır. Erişkin erkeklerde tek taraflı meme büyümesi, meme kanserinin habercisi olabilir!

Ergenlik dönemi dahil, hayatın herhangi bir döneminde Jinekomastiye yol açan saptanabilir bir durum varsa bu sebebin öncelikle ortadan kaldırılması gerekir.

Jinekomasti 16 Yaşına Kadar Gerilemiyorsa Sorun Var Demektir
Ergenlik döneminde görülen jinekomastinin, ilk 6 ay -3 yıl içinde olguların çoğunda kaybolduğunu ,% 10 erkekte düzelme olmadığını kaydeden Prof.Sıdıka Kurul, tüm bu dönemlerde aile desteğinin önemine dikkati çekiyor.Jinekomasti oluşumuna yol açan bir sebep yoksa –ki bu konuda çocuk doktoru gerekli tetkikleri yapar ve çoğu çocuk/gençte anormal bir durum tespit edilmez- telaşlanmadan,acele etmeden , paniğe kapılmadan verilecek aile desteği hem büyük memenin kendiliğinden gerileme sürecindeki bekleme döneminde, hem de ameliyat kararında son derece önemlidir.

Jinekomastinin Tedavisinde Liposuction Kullanılıyor
Meme büyüklüğü erkek beden algılaması açısından bir sorun oluşturuyor ise , estetik sorunun düzeltilmesi, beden şeklinin doğal hale kavuşması için gençlerin,daha doğrusu her yaşta erkeğin estetik cerrahlara müracaatı kaçınılmazdır. Prof.Sıdıka Kurul, izsiz veya minimal iz ile natürel erkek göğüs yapısına ulaşmak için liposuctionın tedaviye yeni bir boyut kazandırdığını ve günümüzde olguların büyük bir bölümünün bu yöntemle tedavi edildiğini belirtmektedir.

Kaynak
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Sen sadece aynasin...
SaglikON2 - avatarı
SaglikON2
Ziyaretçi
7 Nisan 2014       Mesaj #4
SaglikON2 - avatarı
Ziyaretçi

Büyük Meme Erkeklerin de Korkulu Rüyası


Erkeklerinin korkulu rüyası haline gelen büyük meme probleminden kurtulmak günümüz teknolojisiyle hem çok kolay ve hem de konforlu bir hale geldi. Tıp literatüründe “Jinekomasti” olarak adlandırılan, yaşam ve beslenme şeklinin genetik yapıyı bozmasıyla meydana geldiği düşünülen büyük meme sorunundan erkekler 50 dakikada kurtulabilir

Günümüz yaşam ve beslenme koşulları erkeklerde büyük meme sorununu ciddi bir problem haline dönüştürdü. Erkeğin özel ve sosyal yaşamını olumsuz yönde etkileyen Jinekomasti adı verilen bu hastalıktan kesin ve kolay şekilde kurtulmak mümkün. Ortalama 50 dakika süren ameliyat sonrası aynı gün normal hayata dönüş sağlayan estetik operasyonlar erkeklerin yüzünü güldüren tedavi seçeneğini oluşturdu.

Hangi yaşta daha sık görülür?


Ergenlik dönemindeki hormonal değişikliklere bağlı olarak 13-15 yaşlarındaki erkeklerde daha sık görülen büyük meme sorunu psikolojik ve sosyal sorunları da beraberinde getiriyor. Arkadaşlarının yanında denize, havuza, saunaya, hamama girmekten çekinen, kendisiyle dalga geçileceğini düşünen erkek asosyal bir yaşamın içine sürüklenebilir.

Diyetle kurtulmak mümkün mü?


Evli, bekar, genç, orta yaş gruptaki her erkek için kadın tipinde memelere sahip olmak istenmeyen bir durumdur. Obezite ile birlikte görülme sıklığı artan bu sorunundan diyet veya spor yaparak da kurtulma şansı yoktur. Çünkü erkeklerdeki meme büyümesi; yağ kaynaklı değil kadınlardaki süt bezine benzer kanallardaki hormon nedeniyle meydana gelen bir hastalıktır. Tüm çözüm arayışlarının yetersiz kaldığı noktada plastik cerrahi devreye girer. Kişileri yaşamlarında rahatsız eden bu problemlerden kurtarıp, daha mutlu ve özgüvenleri artmış bireyler haline getirebilir.

Göğüsleri hiç olmayan bir erkeğin kadın memesi tipinde memesi olan erkeğin psikolojisinden anlaması ve onu algılaması mümkün değildir. Sorun sahibi kişi aynaya her baktığında algıda seçicilik yaparak sadece memelerini inceleyip, onları nasıl fark edilmez kılacağını hesaplar. Başka bir şey de görmez. İster istemez bu takıntı haline dönüşür. Oysa ortalama 50 dakika sürecek, sosyal yaşamı etkilemeyecek estetik operasyonla bu sorunu kökten ve kesin çözmek mümkün. Problemden kurtulmuş kişinin hayatına, işine, eşine olan mutlu görüntüsüyle topluma verecekleri çok daha fazladır.
Son düzenleyen perlina; 15 Temmuz 2016 17:43 Sebep: aktif linkler+sayfa düzeni
perlina - avatarı
perlina
Ziyaretçi
15 Temmuz 2016       Mesaj #5
perlina - avatarı
Ziyaretçi

Erkek ve Kadında Meme Büyümesinin Farklılığı


Erkek ve kadın memesi arasında temel olarak yeni doğan döneminden ergenlik çağı başlangıcına dek bir fark yoktur. Kızlarda ergenlik başlangıcı ile yükselen hormonların etkisi sonucu ilk mensten(adet) yaklaşık 1-2 yıl önce kızlarda meme gelişimi başlar. Erkekteki androjen/östrojen dengesizliği belirgin bir meme büyümesine olanak vermez.

Erkeklerde Meme Büyümesi Nedenleri

Ad:  jinekomasti (1).jpg
Gösterim: 3453
Boyut:  34.2 KB

Jinekomastilerin büyük kısmı ergenlik döneminde görülür. Ergenlik çağında % 35-65 erkekte jinekomasti sorunu bulunur. Geç ergenlik dönemine doğru bu oran % 8'lere kadar düşer. Ancak yaşın ilerlemesiyle birlikte jinekomasti görülme oranı tekrar artarak %30'lara ulaşır. Ergenlikte görülen ve Juvenil Jinekomasti denilen bu tip meme büyümesinde neden hormon fizyolojisindeki bir bozulma ya da meme bezinde aşırı bir duyarlılık olmasıdır. Hormonal nedenlerden dolayı meme bezi yapılarında büyüme, bağ dokusu artışı ve ödem meydana gelir. Bu kişiler memede şişlik, ağrı, kanser şüphesi ve görünümden rahatsız olmaları nedeniyle doktora gelirler.

Erkeklerde meme büyümesi çoğu zaman herhangi bir neden yok iken görülür. Ancak buna neden olabilen birçok faktörde vardır :
  1. Testosteron üretiminin azaldığı hastalıklar(Kleinfelter Send., Orşiektomi...),
  2. Östrojen üretiminin arttığı hastalıklar(Testis Tümörleri, Böbreküstü bezi tümörleri),
  3. Şişmanlık, Karaciğer fonksiyonunu bozan hastalıklar,
  4. Tiroid fonksiyon bozuklukları,
  5. Böbrek yetmezliği, bazı antidepresan ilaçlar,
  6. Vücut geliştirme sırasında alınan Anabolik steroidler( anabolan, primabolan, sustanon..),
  7. Bazı mide ilaçları(cimetidine içeren),
  8. Alkol kullanımı, marihuana ve eroin kullanımı erkekte meme büyümesine neden olabilir.

Erkeklerde Meme Büyümesi Var Diyebilmek İçin


Erkeklerde meme büyümesi genellikle iki taraflıdır ve çoğu kez iyi huylu bir değişikliktir. Jinekomasti denebilmesi için memede 2 cm'den fazla bir büyüme olması lazımdır.

Ergenlik Döneminde Görülen Meme Büyümesi ile Yetişkinlik Döneminde Görülen Meme Büyümesinin Farkı


Ergenlikteki erkeklerde %35-65 arasında görülen meme büyümelerinin %90'ı normale döner. Genellikle yağ birikiminden ziyade meme bezi büyümesi vardır. Ergenlikten sonraki dönemdeki erkeklerin %35'inde görülen meme büyümeleri genellikle kendiliğinden düzelmez. Meme bezinde büyümeden ziyade yağ kitlesinde artış vardır.

Meme Büyümesi Şikayeti Olan Erkeklerde Yapılması Gerekenler


Erkeklerde meme büyümesi var ise cerrahi tedaviden önce mutlaka bunun nedenleri araştırılmalıdır. Herhangi bir neden saptanırsa öncelikle o nedenin ortadan kaldırılması sonra meme büyümesi tedavi edilmelidir. Ancak sağlıklı bir yetişkinde uzun süreden beri jinekomasti bulunuyorsa uzun uzadıya bir araştırma yapılması gereksizdir.

Meme bezi büyümesi tek taraflı ise ağrısı yok ise daha dikkatli olunmalı ve mutlaka araştırılmalıdır. Mamografi çekilmeli ve gerekirse biyopsi alınmalıdır.
Eğer meme büyümesi için bir neden bulunamamışsa bu durumda meme büyümesinin tipini ve yağ dokudan mı yoksa meme bezi dokusundan mı kaynaklı tespit etmek için hastaya muayene sonrası ultrason yapılmalıdır.

Erkeklerdeki Meme Büyümelerinin Tedavisinin Planlanması


Erkekte meme büyümesinin tedavisini belirlemek için öncelikle meme büyümesini sınıflamak gerekir. Ergenlik döneminde görülen meme büyümelerinde Meme büyümesinin çapı 4 cm'den küçük ve şikayeti de yoksa hastaya hiçbir tedavi uygulanmayıp sadece takip etmekle yetinilir.
Meme büyümesinin çapı 4 cm veya büyükse; 4 cm'den küçük ama şikayetleri fazla ise ilaç tedavisi uygulanır. Tedavisiz veya ilaç tedavisi ile ergenlik dönemindeki erkeklerde görülen meme büyümesinin % 75'i ilk 2 yıl içinde, % 90-95'i ilk 3 yılda normale döner. Bu nedenle ergenlik döneminde görülen jinekomastide hemen ameliyat yapmak doğru değildir.
Ergenlik döneminde görülen jinekomastinin % 5-10'u ise normale dönmez. Eğer meme büyümesi 6 cm'den büyükse veya ilaç tedavisine rağmen devam ediyorsa Cerrahi tedavi gereklidir.
Ad:  jinekomasti ameliyatı.jpg
Gösterim: 2175
Boyut:  22.6 KB

Erkeklerdeki Meme Büyümelerinin Cerrahi Tedavisi Öncesi


Ameliyat öncesi ve sonrası meme dokusundaki kan dolaşımının bozulup doku ölümü olmaması için sigara içen kişilerin sigarayı bırakması çok önemlidir. Ayrıca ameliyat sonrası kanama riskini en aza indirilmesi için hastaların 10 gün önceden aspirin, E vitamini almayı bırakması ve ameliyat sonrası da doktorunun aksi bir önerisi olmazsa 1 hafta süreyle kullanmaması gereklidir.

Erkeklerdeki Meme Büyümelerinin Cerrahi Tedavisi


Erkeklerde meme büyümesi cerrahi tedavi açısından 3 dereceye ayrılır :
1. Derece: Meme halkası altında toplanmış bir kitle vardır. Bu kitle genellikle sert yapıdadır ve içeriğinde yağ birikimi azdır. Cilt fazlalığı oluşturmamıştır.
2. Derece: Meme halkasının dışına taşan, sınırları net olarak belli olmayan, yağ dokusunda artış olan genel bir meme büyümesi vardır. Cilt bir miktar genişlemiş olsa da cilt çıkartmayı gerektirecek kadar bir fazlalık yoktur.
3. Derece: Memelerdeki büyümenin devamı olarak koltuk altına dek uzanan genel bir yağlanma da vardır. Cerrahi olarak çıkartılması gereken düzeyde bir cilt fazlalığı mevcuttur.
Ameliyat uygulanacak metoda göre hastanede veya klinik şartlarında yapılabilir. Duruma göre genel anestezi veya lokal anestezi ile kullanılabilir. Ameliyat süresi yapılacak işleme göre 1-3 saat arasında değişir.
Meme bezi büyümesi meme bezi büyümesinden ziyade yağ birikimi şeklinde ve cilt fazlalığı yok ise Lazer lipoliz veya liposuction uygulanır. Çok küçük bir kesi ile girilerek fazla olan yağlı doku vakumla emilerek ya da lazerle patlatılarak ortamdan uzaklaştırılır. Hastanın ameliyat sonrası liposuction yapılmışsa 4 hafta, lazer lipoliz yapılmışsa 1 hafta süre ile korse kullanması gerekir. Lazer lipoliz yapılmışsa aynı gün, liposuction yapılmışsa 3. gün rahatlıkla işe dönülebilir.

Meme büyümesi meme bezi kaynaklı olup sert yapıdaysa veya yağdan zengin ancak meme başı sarkmış ve cilt fazlalığı bulunuyorsa meme başı kenarında yarım daire şeklinde kesi yapılıp meme bezine ulaşılır ve meme bezi küçültülür. Cilt fazlalığı varsa çıkartılır. Meme başı aşağıya sarkmışsa olması gereken yere taşınır. Sert ama cilt fazlalığı olmayan bir meme büyümesinde operasyon sonrası ciddi bir iz kalmaz. Ama sarkmış, meme başı taşınması gereken, cilt fazlalığı olan bir meme büyümesi sonrası meme cildinde kadınlardaki meme küçültmesine benzer bir iz kalır. Hasta 5. gün işe dönülebilir. Varsa dikişler 4-5. gün alınır.

Ameliyatın Komplikasyonları


Ameliyat sonrası genelde enfeksiyon ve kanamaya bağlı kan birikimi riski oldukça düşüktür. Nadiren de olsa her iki meme arasında büyüklük farkına bağlı asimetri olursa rötuş(tekrar ameliyat etmek) gerekebilir. Sarkmış meme başının taşındığı ameliyatlarda meme başında nekroz denen doku kaybı ve/veya his kaybı oluşabilir.
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 9 üye beğendi.
Son düzenleyen perlina; 15 Temmuz 2016 18:15
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
6 Mayıs 2017       Mesaj #6
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Jinekomasti Ameliyatından Sonra İyileşme
Bir jinekomasti operasyonunun iyileşme süres bir cerrahi operasyona göre nispeten kısadır. Doktorunuzdan aldığınız talimatlara uymanız iyileşme süresini kısaltacaktır. Operasyondan sonra bir gözlem ve dinlenme odasına alıancaksınız. Bir gece hastanede yatışınız gerekebilir. Bu yüzden sizinle ilgilenebilecek bir yetişkinin yani refaketçnin yanında olmasına özen gösterin. İşiniz ağır değilse bir kaç gün bir haftaya iş başı yapabilirsiniz. Ancak işiniz ağırsa 2 hafta ertelemeyi planlayın. Sizden 2 hafta süreyle göğüs kafesinizi saran bir tıbbi bandaj takmanız istenecektir.

Ameliyattan sonra ağrılar için size ağrı kesici reçete edilecektir. Bunun dışında komplikasyonları önlemek için doktorunuz size antibiyotik reçete edebilir. İlk bir kaç gün hafif ağrı hissetmeniz doğaldır. İlk haftalarda sıkışan kas liflerinden ara ara karıncalanma ve kaşınma hissedebilirsiniz. Bunun yanında bir gerginlik ve göğüslerinizde hisislik olacaktır. Her cerrahi müdahalede olduğu gibi kızarıklık ve morarma gözlemeyebilirisiniz.

İlk 2 ay boyunca kesi bölgelerinde belirginlik normaldir bunlar bir kaç aya solmaya gözle zor farkedilir hale gelmeye başlayacaktır.

Ameliyattan iki hafta önce güneşten kaçının. Göğüs derinizin bronzlaşması, kalıcı yara izi riski artırabilir.
Sigarayı bırakın ve nikotin ameliyattan en az dört hafta bırakmaya çalışın, çünkü nikotin ve sigara kullanımı iyileşmeyi yavaşlatır. Bu, herhangi bir nikotin yaması veya nikotin içeren ürünü içerir.
Ameliyattan iki hafta önce aspirin içeren tüm ürünleri, kan incelticili ilaçlar (Ibuprofen Motrin, Advil vb.), E vitamini ve St. John’s Wort, yeşil çay, Gingko ve sarımsak takviyeleri gibi bitkisel takviyeleri durdurun. Günde bir multivitamin alabilirsin.
Yapılması gereken ameliyatın türüne bakılmaksızın, hidrasyon (sıvı tüketimi), güvenli iyileşme için cerrahi öncesi ve sonrası çok önemlidir.
Ameliyattan bir hafta sonra göğüs bölgesinde bir hastalık, soğuk veya cilt enfeksiyonu gelişip gelişmediğini doktorunuza bildirin.
İstenen tüm laboratuvar sonuçlarının ve doktorların izinlerinin gönderildiğinden emin olun.
İş yerinizde bir hafta uzaklaşmak için hazırlıklı olmalısınız ameliyattan sonra dinleme çok önemlidir. Eğer işiniz ağırsa iki hafta çıkarmaya hazır olun.
Jinekomasti genellikle ayaktan tedavi esnasında yapılır. Yani bir gecelik müşade de kalırsınız. Bir refaketçi ayarlayın sizden sorumlu olabilecek bir yetişkinin sizi ameliyathaneye götürüp getirmesi 24 saat boyunca yanında kalaması önemlidir. Böyle bir şahsın yoksa, cerrahın önceden haberdar etmesini sağlayın, böylece bakım sonrası bir tesis veya hastane için düzenlemeler yapılabilir.
Doktorunuz ameliyatınıza getirmeniz gereken cerrahi göğüs kompresyon giysilerini önceden satın almanızı önerir.
Doktorunuz tarafından belirlenen bir süre için, bunları ameliyattan sonra bir tee gömleği üzerine giyersiniz.
Ameliyattan sonraki ilk dört hafta giymek için rahat kıyafetler. Rahatlıkla giyip çıkarma için önden açılabilir olamalrı önemlidir.
Ameliyattan sonra birkaç hafta ağır kaldırmaya girişmenize izin verilmiyor.
Göğüs tüylerini düzenli alıyorsanız, ameliyattan iki hafta önce ve altı hafta sonra bunu yapmayın.
İyileşirken sizi meşgul edecek elinizin altında olması için bol miktarda okuma ve film izleme malzemesi hazırlayın.
Tuvalet malzemelerini ve kolayca hazırlanan gıdaları ve atıştırmalıkları, ulaşılması kolay yerlerde bulundurun
Tezgah üstü antasitler de dahil olmak üzere bol miktarda sıvı ve tüm ilaçları yatağınıza yerleştirin.
Son düzenleyen perlina; 6 Mayıs 2017 11:26 Sebep: Spam link silinmiştir.

Benzer Konular

20 Nisan 2014 / Misafir Soru-Cevap
6 Şubat 2012 / Nephthys Sağlıklı Yaşam
6 Kasım 2009 / KisukE UraharA Hayali Karakterler
9 Şubat 2012 / GusinapsE Taslak Konular
10 Ocak 2016 / Safi X-Sözlük