Arama

Depresyon Nedir? - Tek Mesaj #20

Avatarı yok
nötrino
Yasaklı
24 Şubat 2018       Mesaj #20
Avatarı yok
Yasaklı

Depresyon Tedavisinde Antidepresanın İşlevi!


Depresyona yönelik yapılan kapsamlı bir araştırma, antidepresanların depresyon tedavisinde işe yaradığını ortaya koydu. Araştırmacılar, 6 yıl boyunca 116 bin 477 kişinin katıldığı 522 çalışmada 21 antidepresanın depresyon tedavisinde etkilerini inceledi.

Çalışmaya katılanlar iki gruba ayrıldı. Bir gruba antidepresan verilirken diğer gruba plasebo haplar verildi ve bunların etkileri 8 hafta boyunca izlendi. Araştırma sonucunda antidepresanların depresyon tedavisinde işe yaradığı ve bazı antidepresanların diğerlerine göre daha etkili olduğu görüldü.

İlgili araştırmayı yöneten Oxford Üniversitesi'nden Dr. Andrea Cipriani, "Bu çalışma antidepresanların depresyon tedavisinde işe yarayıp yaramadığıyla ilgili tartışmalara son noktayı koydu. Antidepresanların orta ve ağır depresyonların tedavisinde işe yaradığını gördük. Bu gerçekten hastalar ve doktorlar için iyi bir haber." ifadesini kullandı. Doktorlar ayrıca, depresyon tedavisinde psikolojik terapi gibi yöntemlere başvurulması gerektiğinı belirtiyor.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), geçen yıl yayımladığı raporda depresyonda olan kişi sayısının dünya genelinde 322 milyon olduğu şeklinde bir açıklamada bulunmuştu.

Kaynak: AA Bilim Teknoloji / Lancet (22 Şubat 2018)