Arama


Safi - avatarı
Safi
SMD MiSiM
3 Mart 2018       Mesaj #4
Safi - avatarı
SMD MiSiM

Sol Bacak Uyuşması


Sol Bacak Uyuşması damar sertliğinin habercisi olabilir. Bacak uyuşması bacakta herhangi bir bölgede kan akışının düzgün sağlanamaması bacaklarda uyuşma karıncalanma hissi verir. Sol bacakta uyuşma vücudun sol tarafında alınan darbe veya travma gibi bir nedenden dolayı bacağa giden kaslardaki damarlardan kaynaklanabilir. Sol bacakta oluşan bir tümör veya sol bacaktaki kaslara gelen felç gibi olaylardan meydana gelmiş olabilir. Bacak uyuşmasının fazla korkulacak bir durum olmadığı düşünülse de altında yatan nedenleri öğrenmek için mutlaka bir hekime başvurulmalıdır.

Bacak uyuşmasının nedenleri: Bacak uyuşmasının birçok nedenleri vardır. Bacaktaki dolaşım sisteminin iyi çalışmaması, bacakta sinir hastalıkları uyuşmaya neden olur. Aşırı sigara tüketen kişilerde damar sertliği, vitamin eksikliği sağlıksız beslenme kan dolaşımının düzenini bozar ve yavaşlatır. Bu durumda damar tıkanıklığına neden olur ve bacaklara giden kan akımı yavaşlar bacaklarda uyuşma meydana gelir.
  • Kalbe giden koroner damarlarda tıkanma başladığında sol bacağa giden damarlarda damar sertliği, bacağa giden damarlarda kan akışının yavaşlaması, yürürken meydana gelen bacak ağrısı, uyuşması en sık görülen belirtilerdir.
  • Bel fıtığında ileri gelen bacak uyuşması %65-70 arasıdır. Bel omurgasındaki disk daralmasıyla meydana gelen fıtıklaşma bacağa ve kalçaya giden sinir köklerine aşırı basınç yapar.
  • Bu durumda baskı yapılan bacakta güç kaybı, uyuşma, bacakta ağrı ve zamanla incelme olur.
  • Kireçlenme omuriliğin çevresindeki kemikler ve bağ dokusunda oluşan kireçlenme omuriliğe basınç oluşturur. Omuriliğe yapılan basınç sonucu tek bacakta veya iki bacakta uyuşma meydana gelir. Yürürken bacaklarda ağrı, uyuşma, karıncalanma, yürüme zorluğu çekilir.
  • Felç geçirme beyin damarlarında tıkanma veya beyin kanamaları sonucu vücudun sağ veya sol bacağına vuran felç sol tarafta ise sol bacağın hissizleşip uyuşmasına hareket zorluğuna neden olur.
DEVAMI Vücutta Uyuşma Nedir?
SİLENTİUM EST AURUM