Arama


Safi - avatarı
Safi
SMD MiSiM
3 Mart 2018       Mesaj #3
Safi - avatarı
SMD MiSiM

BURUNDA UYUŞMA


Burunda karıncalanma yahut burun uyuşması alerjik reaksiyon, herpes, hipoparatiroidi ve hipokalsemi gibi birçok sorunun belirtisi olarak meydana gelebilir Burundaki karıncalanma ve uyuşma yalnız burun ucunda görülebildiği gibi burnun herhangi bir bölgesinde de ortaya çıkabilir.

Burnum uyuşuyor ve karıncalanıyor, nedenleri nelerdir?
Alerjik reaksiyonlar
Burunda karıncalanma veya uyuşma nemlendirici, kozmetik, diş macunu, parfüm ya da yüz yıkama ürünlerindeki kimyasallara olan alerjiden kaynaklanabilir
Prodromal Herpes Belirtileri
Herpes simpleks virüsünün neden olduğu yaralar burun, dudak ve ağız çevresinde kaşıntı, uyuşma ve karıncalanma hissine neden olabilir
Hipokalsemi
Bu rahatsızlık kan dolaşımındaki kalsiyum eksikliğinden kaynaklanan bir durumdur Bu durumun belirtilerinden biri burunda karıncalanma ve uyuşmadır.
Hipoparatiroidizm
Hipoparatiroidizm tiroid bezleri tarafından paratiroid hormonunun yetersiz üretiminden kaynaklanır. Burunda karıncalanma ve uyuşma gibi belirtiler verebilir.
Parestezi
Parestezi, vücudun herhangi bir kısmında karıncalanma ve uyuşma anlamındaki tıbbi terimdir Bu durum dudaklar, burun ve ağız gibi vücudun çeşitli bölümlerini etkiler.
Yüz felci
Yüz felci geçirmiş olmak yüz sinirlerinde zayıflığa neden olup, burunda uyuşma ve karıncalanmaya yol açabilir.
Diğer Nedenler
Belli gıdalara karşı alerji, anemi, lösemi, sinüzit, burun çevresi iltihabı, burun kanalında tümör, ilaca karşı reaksiyon, ilaçların yan etkileri, vitamin eksiklikleri, beyin ile sinir iletişimi sorunları, kas fibromiyaljileri, toksik etkileşim ve çölyak hastalığı nedeniyle de burunda karıncalanma ve uyuşma meydana gelebilir.

Burun karıncalanması ve uyuşması tedavisi

Tedavisi altta yatan nedene bağlıdır. Nedenini tespit etmek için öncelikle kulak burun boğaz doktoruna başvurmalısınız.
  • Bazı doktorlar burunda karıncalanma ve uyuşma hatta burun içi yanması ile ilişkili ağrıyı gidermek için ağrı kesiciler, ve duygusal durumdan kaynaklanıyorsa antidepresanlar önerir. Karıncalanma inflamasyon ile birlikte meydana gelirse doktorlar Steroid Olmayan Anti-inflamatuar ilaçlar (NSAID) yazabilir.
  • Burunda karıncalanma, yahut uyuşma kalsiyum, magnezyum ve B vitamini kompleksi takviyeleri alarak da tedavi edilebilir. Karıncalanma ve uyuşma hissinin alevlenmesine neden olan stresli durumlar, alkol ve yasadışı ilaçlardan kaçının.
DEVAMI Vücutta Uyuşma Nedir?
SİLENTİUM EST AURUM