Üstad Bediüzzaman'ın Kedi Sevgisi!
Sürekli sürgün hayatı yaşayan Üstad Bediüzzaman en zor zamanlarında çevresinde bulunan
kedicikleri severek teselli bulmuştur. Ayrıca Bediüzzaman'ın
Abdürrahim adını verdiği bir kedisinin olduğu söylenir. Bunun yanında Bediüzzaman, nankör olarak nitelenen bu sevimli canlıları söz konusu
haksız ithamdan kurtarıp ilgili konuda bir hakikat dersi vermiştir.
Çok az bir rızık ile rahatça geçinebilmesindeki hikmeti ise çevresinde bulunan kediciklerin bereketi olarak görür.
Üstad Bediüzzaman Said Nursi'nin Kedicikler Konusundaki Vecizeleri!
- Bu bereketler, ya yanıma gelen hâlis dostlarıma ihsandır; veya hizmet-i Kur’âniyeye bir ikramdır; veya iktisadın bereketli bir menfaatidir; veyahut, “Yâ Rahîm, yâ Rahîm” ile zikreden ve yanımda bulunan dört kedinin rızıklarıdır ki, bereket sûretinde gelir, ben de ondan istifade ederim. Evet, hazin mırmırlarını dinlesen, “Yâ Rahîm, yâ Rahîm” çektiklerini anlarsın...”
- Hatırıma geldi, “Nasıl bu vazifesiz canlılara mübârek denilir?” Sonra gece yatmak için uzandım. Baktım, o kedilerden birisi geldi, yastığıma dayandı, ağzını kulağıma getirdi. Sarîh bir sûrette, “Yâ Rahîm, yâ Rahîm, yâ Rahîm, yâ Rahîm” diyerek, güyâ hatırıma gelen îtirazı ve tahkiri, tâifesi nâmına reddedip yüzüme çarptı.