Üretimi
Etanol üretiminin temel adımları: rafine ederek nişasta haline getirmek, sıvılaştırmak ve sakarifikasyon (hidroliz yöntemi ile nişasta glikoza dönüşür), fermentasyon, damıtma, dehidrasyon ve opsiyonel olarak denaturasyon. Fermentasyon sırasında karbondioksit gazı açığa çıkar.
Laboratuvarlarda Hidrasyon
1 metod (300 °C , 7 MPa)
2 metod (80—90 °Ñ, 3,5 MPa)
Fiziksel Özellikleri
Molekül ağırlığı - 46.06844(232) g/mol
Görünüşü - Renksiz Sıvı
Yoğunluk ve faz - 0.789 g/cm³, sıvı
Suda Çözünürlük - Tamamıyla
Ergime noktası - −114.3 °C (158.8 K)
Kaynama noktası - 78.4 °C (351.6 K)
Kimyasal Özellikleri Yanıcı hafif asit özellikleri
asit ile
HCl,HBr,HI ile
Aldehitler ile
I ile