Arama


Umutcan - avatarı
Umutcan
Ziyaretçi
13 Nisan 2018       Mesaj #3
Umutcan - avatarı
Ziyaretçi

Hayvanların yaşam alanları.

Ad:  Hayavanların_yaşam_alanları.JPG
Gösterim: 1807
Boyut:  34.7 KB

Her hayvanın kendine göre farklı yaşam alanı vardır. Örneğin; Balıklar suda, karıncalar yerin altında, vahşi hayvanlar ise ormanlık alanlarda yaşarlar. Fakat tüm bu hayvanların yaşam alanına verilen ortak isim Doğa’dır. Hayvanların yaşam alanı doğadır. Bunun aksini iddia etmek veya aksi bir şekilde hayvanları beslemek hayvanların dengesini bozar ve canlı türüne de büyük zarar verir.

Hayvanlar her zaman doğa ile iç içe yaşamak zorundadırlar. Farklı bir ortamda bulunmaları onlara zarar verir. Örneğin bir Sibirya kurdunu getirip Güneydoğu Anadolu bölgesinde beslemek o hayvana verilmiş en büyük cezadır. Çünkü o hayvan yaradılışı gereği soğuk bölgelerde yaşamak ister ve vücudunun buna ihtiyacı vardır.

Hayvanların yaşam alanları kendi doğalarıdır. Bu dengeyi kesinlikle bozmamalı ve hayvanların yaşam alanlarını korumalıyız.

Hayvanlar aynı zamanda hem karada hemde suda yaşamlarını süren canlılar olmaktadır. Örneğin balıklar ,timsahlar,köpek balıkları suda denizde yaşamlarını süren hayvan türleri olmaktadır.Yerin altında toprağın altında da yaşamını süren canlılar var olup onlara da örnek verecek olursak yılan,böcek,solucan,karınca gibi bir çok hayvan olmaktadır.

Şehirlerde yaşamlarını süren hayvanlar azda olsa evcil olup saldırgan tehlikeli olmayan hayvan türleri olmaktadır.Vahşi olan hayvan türleri insanlar ile yaşayamadıkları için Ormanlarda yaşamlarını sürmektedirler.

Derlemedir
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Son düzenleyen perlina; 13 Nisan 2018 23:55