Arama

Dünya Kentleri: Madrid - Tek Mesaj #5

Safi - avatarı
Safi
SMD MiSiM
8 Mayıs 2018       Mesaj #5
Safi - avatarı
SMD MiSiM

Madrid müzeleri

Ad:  madrid6.jpg
Gösterim: 629
Boyut:  23.1 KB

Prado müzesi'nin yanı sıra, Madrid'de birçok müze bulunur Başlıcaları;

ULUSAL ARKEOLOJİ MÜZESİ


Tarihöncesi, iber, Yunan, Roma ve Erken hıristiyanlık dönemi yapıtları, ortaçağ ve rönesans emayları ve kuyumculuk eşyaları, XVII. yy. duvar halıları ve XVIII. yy. mobilyaları bulunur.

SAN FERNANDO KRALLIK AKADEMİSİ


1752'de kurulmuştur; daha çok XVII. ve XVIII. yy. resim sanatının örneklerini barındırır İspanyol ustalar ağırlıktadır: Coello, Ribera, A. Cano, Murillo, Zurbarân, Carreho, Vslâzquez, Goya; yabancı okullar, Rubens, Van Loo, Mignard, Mengs ile temsil edilir.

KRALLIK SARAYI (XVIII. yy.)


Juvara ve Sacchetti'nin yapıtıdır; anıtsal merdiveni, Tiepolo’nun süslediği taht salonu, flaman ve İspanyol duvar halıları başlı başına bir müze oluşturur; ayrıca, sol kanatta eski silahlar müzesi Armera yer alır.

LÂZARO GALDİANO MÜZESİ


İspanyol primitifleri, XVI. yy. saray portreleri, altınçağ yapıtları, Goya ve Lucas y Padilla'nın tabloları sergilenir. Yabancı okullar arasında İngiliz okulu (Reynolds'un 10 portresi; Gainsborough, Constable vb) dikkati çeker.

BELEDİYE MÜZESİ


eski Madrid ile ilgili belgeler yer alır:
CERRALBO MÜZESİ, güzel bir resim koleksiyonuna sahiptir; INSTİTUTD VALENCİA DE DON JUAN'da dokumalar, kumaşlar ve çoğunlukla İslam sanatına bağlanan seramikler yer alır: ROMANTİZM MÜZESİ, Vega inclân markisi tarafından kurulmuştur; XIX. yy. İspanyol sanatçılarının yapıtlarını barındırır. Madrid'de, Mirö, Dalı, Chillida, Tâpies, Saura, Canogar gibi sanatçıların yapıtlarının sergilendiği bir ÇAĞDAŞ SANAT MÜZESİ de vardır.

Kaynak: Büyük Larousse
Son düzenleyen Safi; 13 Mayıs 2018 16:59
SİLENTİUM EST AURUM