Arama


payem - avatarı
payem
Kayıtlı Üye
28 Mayıs 2018       Mesaj #7
payem - avatarı
Kayıtlı Üye
Günümüzde erkeklerin en büyük sorunlarından biri olarak kelliktir. Hem fiziki olarak hem de biyolojik olarak birçok sebepten insanlar kellikten kurtulmak istemektedirler. Son yıllarda Türkiye’de sadece yurt içi değil yurt dışından da saç ekimine gelen insan sayısı fazlaca yükselmiş durumdadır. Buna dayanarak sağlık turizminde en çok gelişen ve hizmet verilen uzmanlık alanı saç ekimidir. Türkiye’nin bu kadar çok rağbet görmesinde iki ana sebep vardır.

1) Alanında iyi yetişmiş uzman doktorlar
2) Fiyatların ucuzluğu

İlk madde sadece saç ekimi ve estetikte değil bir çok uzmanlık dalında Türkiye en iyi hekimlere sahiptir. Fakat saç ekimi konusunda hekimlerimize özellikle Arap ülkeleri ve Avrupa’dan ciddi talepler gelmektedir. Türkiye’ye gelen hastaların hekimden sonra ikinci olarak baktıkları şey de fiyatlardır. Birbirinden farklı birçok saç ekimi fiyatı vardır. Bunun başlıca sebebi ise yurtdışından gelen müşterilere verilen ekstra hizmetlerdir. Uçaktan inince karşılamaktan, otele yerleştirmeye, otelden hastaneye gidiş geliş araç kiralama yada taksi tutmak gibi bir çok hizmet de bu kapsam içinde verilmektedir. Bu fiyatlara saç ekimi sonrası hastanın 1-3 ay arası kullanacağı ilaç, şampuan gibi malzemelerin dahil olup olmaması da fiyatları etkilemektedir. Burada hekim isminin çok bilinen olması da fiyatları yada ameliyatın yapıldığı yerin uluslararası alanda tanınan bir marka olması fiyatları doğrudan etkileyen faktörlerden biridir.

2018 yılının gelmesi ile birçok hizmetin fiyatları değiştiği gibi saç ekimi fiyatları da değişmiş durumdadır. 2018 yılı fiyatlarında en ucuz saç ekimi 5000 TL ye mümkün olurken en pahalısı 50000 TL yi bulmaktadır. Yaklaşık 10 kat fark olmasının sebeplerini yukarıda anlatmıştık. Fark çok gibi görünse de hiçbir hekim ve hastanenin tek bir fiyatı yoktur, belli bir fiyat aralığı vardır. Buradaki fiyatlar saç ekimi fiyatlarının ortalamasıdır kesin rakamlar değildir.