Arama


Avatarı yok
nötrino
Yasaklı
31 Mayıs 2018       Mesaj #7
Avatarı yok
Yasaklı

Zekanın, Gri Maddede Nöronlar Arasındaki Bağlantıyı Azaltıcı Bir İşleve Sahip Olduğu Belirlendi!


Zeki kişilerin beyinlerinde serebral korteks ile nöronlar arasındaki bağlantıların azaldığı tespit edildi. Yapılan araştırmaya göre kişinin zeka seviyesi arttıkça beynin gri madde olarak da adlandırılan serebral korteks bölümünde nöronlar arasında daha az bağlantının meydana geldiği gözlendi.

New Mexico ve Humboldt üniversiteleri ile Lovelace Biyomedikal ve Çevre Araştırmaları Enstitüsü'nün destek verdiği araştırmada, beyindeki bağlantılara mikro yapısal seviyede bir anlayış getiren nöro-görüntüleme tekniğinin kullanıldığı kaydedildi.

Araştırma çerçevesinde 259 kadın ve erkeğin beyinlerinde, sinir hücresi uzantısı dağılımı ve yoğunluğu incelendi. Katılımcılara ayrıca zeka testleri uygulandı. Elde edilen bulguları inceleyen bilim adamları, zeka seviyesi arttıkça kişinin beyninde daha az nöron dallanmasına rastlandığını gözlemledi.

Araştırma sonucunda, zeki beyinlerin daha az, ancak yeterli nöronal bağlantılara sahip olduğu dolayısıyla düşük nöronal aktivite ile yüksek ussal performans ortaya koydukları tespit edildi.

Kaynak: Science Daily (22 Mayıs 2018)