Arama

Atgiller (Equidae) - Tek Mesaj #4

Avatarı yok
nötrino
Yasaklı
4 Aralık 2018       Mesaj #4
Avatarı yok
Yasaklı

Atların Duygusal Hafızaya Sahip Olduğu Belirlendi!


Ad:  2c07df1700e14492ddfed13e6e9c009b.jpg
Gösterim: 475
Boyut:  76.4 KB
Atlar üzerinde daha önceden yapılan incelemeler, atların sosyal bir zekaya sahip olduğunu ve insanların yüz ifadelerini anlamlandırabildiğini açığa çıkarmıştı. Bilim adamlarının yeni yaptıkları bir araştırma ise atların duygusal bir hafızaya sahip olduğunu ve daha önceden karşılaştıkları insanların duygusal hallerini hatırlayabildiklerini ortaya koydu.

Araştırmacılar, ilgili deneyler anında, evcilleştirilen atlara önce kızgın akabinde de mutlu insan yüzlerinin görsellerinin gösterildiğini sonrasında ise görsellerdeki kişilerin ifadesiz bir şekilde atların karşısına çıktıklarını ve atların yapılan deney sonucunda daha önceden resmini gördükleri kızgın yüz ifadesine sahip bireyleri tanıyıp, bu bireylere karşı olumsuz tepki verdiklerini, tutumlarını insanlara karşı belirgin bir biçimde değiştirebildiklerini belirtti.

Atlar hakkında yapılan söz konusu bilimsel incelemenin atların kendilerine zararı dokunabilecek insanları tanıyabilmeleri bağlamında kilit ve çok önemli bir işleve sahip olduğu belirtildi.