Arama

Georg Philipp Telemann - Tek Mesaj #1

KisukE UraharA - avatarı
KisukE UraharA
VIP !..............!
31 Ocak 2007       Mesaj #1
KisukE UraharA - avatarı
VIP !..............!
Georg Philipp Telemann (14 Mart, 1681–25 Haziran, 1767) Magdeburgda doğmuş Alman barok müzik bestecisidir. Kendi kendini eğitmiş ve Leipzig Üniversitesinde çeşitli dilleri ve bilim dallarını çalışmıştır. Tüm zamanların en üretken bestecisi olarak bilinir ve Johann Sebastian Bach'ın çağdaşı, Georg Friedrich Handel'in de yakın arkadaşıdır. Günümüzde Bach daha büyük bir besteci kabul edilmekle birlikte, Telemann, yaşadığı dönemde müzikal yeteneklerinden ötürü daha tanınan bir besteci olmuştur.

Telemann o kadar üretkendi ki bestelerinin sayısını bilmezdi. Sık sık seyahat edip gittiği yerlerdeki müzik tarzlarını çalışmış ve bunları bestelerine yansıtmıştı.

Besteci aynı zamanda çoklu keman ya da trompet gibi sıradışı enstrüman kombinasyonları için yazdığı konçertolarla da bilinir.

Pek çok önemli müzik görevinde de bulunmuştur, 1720 yılından 1767 yılındaki ölümüne dek Hamburg'daki en büyük beş kilisenin müzik yöneticiliği de bunlara dahildir. Torunu Carl Philipp Emanuel Bach bu geleneği devam ettirmiştir.

Eserleri
  • Der Geduldige Socrates (1721)
  • Der Schulmeister
  • Der Tod Jesu ("İsa'nın Ölümü")
  • Die Donner-Ode ("The Ode of Thunder")
  • Die Tageszeiten ("The Times of the Day")
  • Der Tag des Gerichts ("The Day of Judgement")
Ad:  180px-Telemann.jpg
Gösterim: 1503
Boyut:  12.4 KB
Son düzenleyen KisukE UraharA; 6 Temmuz 2008 20:05
Gerçekçi ol imkansızı iste...