Arama


Morrigan - avatarı
Morrigan
Ziyaretçi
20 Şubat 2007       Mesaj #1
Morrigan - avatarı
Ziyaretçi
Spiderman
"Büyük güç büyük sorumluluk getirir"

Spiderman (Örümcek Adam) Marvel Comics tarafından yaratılmış bir çizgi karakterdir. Türkçe'ye Örümcek Adam olarak çevrilmiştir. Günümüzde bu hayali kahraman Türkçede de ağırlıklı olarak Spider-Man olarak yani orijinal ismiyle bilinmektedir.

Peter Benjamin Parker'ın diğer ve gizli kimliği olan Spiderman, Marvel Comics 'e bağlı Stan Lee and Steve Ditko tarafından yaratılmış hayali bir kahramandır.

Spiderman, ilk kez Marvel Comics'in "Amazing Fantasy" isimli çizgi romanının 15. sayısında 1962 yılının Ağustos ayında ortaya çıkmıştır. O günden bu tarafa, dünyanın en popüler süper kahramanları arasındadır.

Spiderman, kendi duygusal ve kişisel problemlerini süper güçleriyle çözemeyen, süper güçlerinin çoğu zaman ilişkilerini ve "Daily Bugle"daki foto muhabirliği kariyerini olumsuz etkilediği bir karakterdir. Birçok sorunu olmasına karşın, suçla mücadeleye büyük önem atfeder.

Spiderman'in ilkesi "Büyük güç büyük sorumluluk getirir"dir. Bu ilke, tüm çizgi romanın temel konusunu özetler. Spider-Man'in karakterinin insani boyutları ve yaşadığı iç çatışmalar çizgi romanının popülerliğini artırmıştır.

Spiderman, günümüzde en tanınan çizgi kahramanlar arasındadır. Yıllar boyunca, Spiderman karakteri çizgi roman ve dizilerde, çizgi filmlerde ve son olarak iki başarılı Hollywood filminde kullanılmıştır.
Son düzenleyen Safi; 10 Ağustos 2020 14:29