Arama

Spider-Man / Örümcek Adam

Güncelleme: 10 Ağustos 2020 Gösterim: 464.065 Cevap: 10
Morrigan - avatarı
Morrigan
Ziyaretçi
20 Şubat 2007       Mesaj #1
Morrigan - avatarı
Ziyaretçi
Spiderman
"Büyük güç büyük sorumluluk getirir"
Sponsorlu Bağlantılar

Spiderman (Örümcek Adam) Marvel Comics tarafından yaratılmış bir çizgi karakterdir. Türkçe'ye Örümcek Adam olarak çevrilmiştir. Günümüzde bu hayali kahraman Türkçede de ağırlıklı olarak Spider-Man olarak yani orijinal ismiyle bilinmektedir.

Peter Benjamin Parker'ın diğer ve gizli kimliği olan Spiderman, Marvel Comics 'e bağlı Stan Lee and Steve Ditko tarafından yaratılmış hayali bir kahramandır.

Spiderman, ilk kez Marvel Comics'in "Amazing Fantasy" isimli çizgi romanının 15. sayısında 1962 yılının Ağustos ayında ortaya çıkmıştır. O günden bu tarafa, dünyanın en popüler süper kahramanları arasındadır.

Spiderman, kendi duygusal ve kişisel problemlerini süper güçleriyle çözemeyen, süper güçlerinin çoğu zaman ilişkilerini ve "Daily Bugle"daki foto muhabirliği kariyerini olumsuz etkilediği bir karakterdir. Birçok sorunu olmasına karşın, suçla mücadeleye büyük önem atfeder.

Spiderman'in ilkesi "Büyük güç büyük sorumluluk getirir"dir. Bu ilke, tüm çizgi romanın temel konusunu özetler. Spider-Man'in karakterinin insani boyutları ve yaşadığı iç çatışmalar çizgi romanının popülerliğini artırmıştır.

Spiderman, günümüzde en tanınan çizgi kahramanlar arasındadır. Yıllar boyunca, Spiderman karakteri çizgi roman ve dizilerde, çizgi filmlerde ve son olarak iki başarılı Hollywood filminde kullanılmıştır.
Son düzenleyen Safi; 10 Ağustos 2020 14:29
Biyografi Konusu: Spider-Man / Örümcek Adam nereli hayatı kimdir.
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
20 Şubat 2007       Mesaj #2
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Bir radyasyon gösteriminde, lise öğrencisi Peter Parker'ı radyasyondan zarar görmüş bir örümcek ısırır ve bu sayede Peter'da inanılmaz özellikler belirir. Çok sevdiği amcası bir hırsız tarafından öldürülünce, güçlerini kötülüklere karşı kullanmaya söz verir.
Ad:  spiderman.gif
Gösterim: 3436
Boyut:  16.5 KB
Aldığı ders: Büyük güçler büyük sorumlulukları beraberinde getirir.
Gerçek Adı: Peter Parker
Mesleği: Serbest fotoğrafçı, maceraperest
Sponsorlu Bağlantılar
Kimliği: Gizli
Yasal Kayıtlar: Amerikan vatandaşı ve hiç bir sabıka kaydı yok.
Doğum Yeri: New York
Bağlı Olduğu Grup: Yok
Operasyon Bölgesi: New York şehri
İlk Görüldüğü Yer: Amazing Fantazi 15
Tarihçe: Nükleer güçten korunma konulu bir gösterim sırasında, lise öğrencisi Peter Parker'ı radyoaktif bir örümcek ısırır.
Sonuç: İnanılmaz bir esneklik ve bir örümceğin çevikliği. Bir kaç gün sonra Peter eve gittiğinde çok sevdiği amcasının bir hırsız tarafından öldürüldüğünü görür. Ve hırsızın bir kaç gün önce suç işlerken yakalanan ama bunu inkar eden kişi olduğunu anlar. Büyük güçlerin büyük sorumluluklar getirdiğini anlar ve gücünü kötülere karşı kullanmaya söz verir.
Boy: 178 cm.
Kilo: 75 kg.
Göz rengi: Lacivert
Saç rengi: Kahverengi
Bilinen Güçleri: 10 ton yüke karşı direnebilecek insanüstü bir esnekliği var. Bu esnekliğin yanı sıra insanüstü refleks ve denge unsurlarına sahip. Bir çok yüzeye yapışabiliyor ve tehlikeyi sezinleyebiliyor. Ayrıca bir örümcek gibi ağ örme yeteneğine de sahip.

Sedef 21 - avatarı
Sedef 21
Ziyaretçi
12 Mayıs 2007       Mesaj #3
Sedef 21 - avatarı
Ziyaretçi
spiderman
Son düzenleyen asla_asla_deme; 15 Mayıs 2007 00:08
YaKaMoZcuk - avatarı
YaKaMoZcuk
Ziyaretçi
12 Haziran 2007       Mesaj #4
YaKaMoZcuk - avatarı
Ziyaretçi
spiderman



Spiderman 3 by JPRart

Son düzenleyen Safi; 29 Haziran 2020 18:13
iverson - avatarı
iverson
Ziyaretçi
15 Kasım 2007       Mesaj #5
iverson - avatarı
Ziyaretçi
HAR BİDEN DE SÜPERRRRRRTurkiye

spiderman 2 night L

alın size benden de b resim
Son düzenleyen RuffRyders; 6 Ağustos 2011 09:22 Sebep: Sayfa düzeni.
carmelo anthony - avatarı
carmelo anthony
Ziyaretçi
1 Aralık 2007       Mesaj #6
carmelo anthony - avatarı
Ziyaretçi
Spider Man 3 International Poster


Son düzenleyen Safi; 29 Haziran 2020 18:13 Sebep: Mevcut ek
Sedef 21 - avatarı
Sedef 21
Ziyaretçi
20 Şubat 2008       Mesaj #7
Sedef 21 - avatarı
Ziyaretçi
ultimate spider man 20050624013822079
jaws - avatarı
jaws
Ziyaretçi
25 Mart 2010       Mesaj #8
jaws - avatarı
Ziyaretçi

Örümcek Adam (film)


Yönetmen Sam Raimi
Yapımcı Laura Ziskin
Ian Bryce
Senarist David Koepp
Alvin Sargent
Scott Rosenberg
Müzik Danny Elfman
Yapım yılı, ülkesi 2002, ABD
Süre 121 dk.
Dil İngilizce
Bütçe $140,000,000
Hasılat $821,708,551
Dağıtım şirketi Columbia Pictures
Devam filmi Örümcek Adam 2
Beyazperde.com sayfası
IMDb profili

Örümcek Adam David Koepp'in yazdığı ve Sam Raimi'nin yönettiği Marvel Comics'in süper kahramanı Örümcek-Adam'ı sinemaya taşıyan film serisinin ilkidir. Sony Pictures'ın prodüksiyonluğunda gerçekleştirilen filmde başrolleri Tobey Maguire, Kirsten Dunst ve Willem Dafoe paylaşıyor.


Sony Pictures firmasının filmin yayın haklarını 1999 yılında satın almasından sonra, 2000 yılının başında çekimlerin başlaması ve 2001 yazında vizyona girmesi planlanmıştı. Süper kahramanı canlandırması için ilk düşünülen aktör Leonardo DiCaprio olmuştu, Green Goblin için ise Nicolas Cage ve John Malkovich'e teklif götürülmüştü ancak çeşitli sebeplerden dolayı bu aktörlerin hiçbiri filmde rol almadı. Çekimlerin planlanan zamanda tamamlanamaması ve akabinde yaşanan 11 Eylül saldırıları sonucu filmin gösterime girme tarihi ertelendi. Ertelenmenin en büyük nedeni filmde Dünya Ticaret Merkezi'nde geçen sahnelerin bulunmasıydı, daha sonra bu sahneler filmden çıkarılarak yerlerine farklı mekanlarda çekilmiş yeni sahneler eklendi.


Filmin çekimleri Los Angeles ve New York City şehirlerinde yapılırken, başlangıçta belirlenen 70 Milyon $'lık bütçe 100 Milyon $'a çıkarıldı. Her ne kadar bazı sahnelerin çekimi haftalar sürmüş olsa da, yönetmen Sam Raimi filmde en çok zorlandığı konunun Örümcek-Adam'ın maskesiyle yüzünde ağzı ve burnu olmadan sadece gözleriyle yüzünün gerçek bir karakter haline getirilmesi olduğunu söyledi. Çekimler sırasında yaşanan bir kaza sonucu setlerin kurulumunda görev alan bir çalışanın hayatını kaybetmesi tüm ekibi son derece üzdü.


David Koepp'in yazdığı senaryoda büyük değişiklikler yapan yönetmen Raimi, özellikle Peter Parker'ın kişiliğini ortaya koymayı amaçlıyordu. Filmde Örümcek-Adam'ın düşmanı Green Goblin'in Peter'ın en yakın arkadaşının babası olması da senaryoya yapılan küçük bir Sam Raimi eklemesidir. Çekimler devam ederken yaşanan birbaşka ilginç olay da Örümcek-Adam'ın kostümlerinin ortadan kaybolmasıdır. Yapımcı kuruluş Sony Pictures kostümlerin bulunabilmesi için para ödülü koymasına rağmen kostümler bir daha bulunamadı.


Uyarı: Yazının devamı, eserin konusu hakkında ayrıntılı bilgi içermektedir.


Film başarılı bir öğrenci olan Peter Parker'ın bir okul gezisi sırasında ziyaret ettikleri bir genetik labaratuvarında genetik deneylerde kullanılan bir örümcek türü tarafından ısırılmasıyla süper kahraman Örümcek-Adam'a dönüşmesiyle başlıyor. Peter Parker'ın çocukluk aşkı ve yakın komşusu Mary Jane Watson, Peter'ın en iyi arkadaşı Harry Osborn ve daha sonra Green Goblin'e dönüşecek olan Harry'nin babası Norman Osborn filmin önemli karakterleri. Örümcek-Adam'a dönüşen Peter bunun bir hediye olmanın yanında bir lanet olduğunu yakında anlayacaktır. Yıllardır yanında yaşadığı amcasının bir soyguncu tarafından öldürülmesi, aşık olduğu Mary Jane'nin hayatının defalarca tehlikeye girmesi ve amcasının ölümünden sonra tek dayanağı olarak kalan amcasının eşi Aunt May'in zarar görmesi Peter'ı fazlasıyla üzmektedir. Peter sahip olduğu bu özellik yüzünden sürekli düşmanları olacağını ve bu durumda sevdiklerinin hayatlarının sürekli tehlikede olacağını anlamıştır, ancak artık dönülmez bir yola girmiştir çünkü o artık bir kahramandır...


Uyarı sonu.


Film planlanan tarihten yaklaşık 1 yıllık bir gecikmeyle 3 Mayıs 2002'de ABD'de gösterime girdi. Beklendiği gibi hem ABD'de hem de tüm dünyada büyük gişe hasılatı elde eden film, ABD'de yaklaşık 403 Milyon $ ve tüm dünyada toplam 821 Milyon $ hasılat elde etti. Gişe başarısının yanında En İyi Görsel Efektler ve En İyi Ses dallarında 2 Oscar kazanan film yapımcılarını fazlasıyla memnun etti ve serinin diğer filmlerinin yolunu açtı.


Son düzenleyen Safi; 29 Haziran 2020 18:12
dextra - avatarı
dextra
Ziyaretçi
17 Temmuz 2010       Mesaj #9
dextra - avatarı
Ziyaretçi
Spider-Man
Spider man Camera 2

spiderman6
Son düzenleyen Safi; 29 Haziran 2020 18:12 Sebep: Sayfa düzeni.
Sasuke Uchiha - avatarı
Sasuke Uchiha
Ziyaretçi
30 Kasım 2011       Mesaj #10
Sasuke Uchiha - avatarı
Ziyaretçi
19ce22edc0e8de3115dd1f89d1bafc71 1262091021
images?qtbnANd9GcR4mKFFdpcwkLOWJLh OBe M8256hlMZiNbSdMUWCzCQkSxsfm5gN VqZih
spiderman
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 2 üye beğendi.

Benzer Konular

13 Mayıs 2013 / chromey Oyunlar
1 Mart 2012 / halbencik Soru-Cevap
18 Mart 2013 / Emre Kaplan Soru-Cevap