Arama

Shang-Chi - Tek Mesaj #1

MaKaLeLe - avatarı
MaKaLeLe
Ziyaretçi
21 Şubat 2007       Mesaj #1
MaKaLeLe - avatarı
Ziyaretçi
Shang-Chi


Güçleri: Dövüş sanatları ve meditasyondaki uzmanlığı sayesinde "chi" adı verilen yeteneklerini güçlendirmeye yarayan gizemli bir tür enerjiyi kullanabilir.
Uluslararası bir suç lordunun oğluydu. Çin'de ailesinin malikanesinin olduğu Hunan'da büyüdü. 19 yaşına gelene kadar birçok dövüş dalında uzmanlaştı. Babası onu eski bir düşmanını öldürmesi için görevlendirdi. Babasının gerçek işinden haberi olmayan ve onu iyi birisi sanan Shang saf bir şekilde onun söylediklerine inanıp görevini gerkeçleştirmek üzere yola çıktı. Zamanla ailesinin gerçekte ne işle uğraştığını öğrenen Shang büyük bir şok yaşadı ve onların suç imparatorluğunu yok etmeye yemin etti.
Shang'in babası uzun zamandır kendisini genç tutan bir iksir kullanmaktaydı, fakat bu artık işe yaramamaktaydı. Hızla yaşlanmaya başlayınca genç vücudunu tekrar kazanmak için Shang'in kanına ihtiyaç duydu. Bunu izleyen mücadele sırasında Shang'in ailesinin Hunan'daki malikanesi bir patlamayla yokoldu. Shang kaçtı, babasının ise bu patlamada öldüğünü sandı. Babasının ölümüne kendisinin neden olduğuna inanan ve suçluluk duyan Shang haftalarca başıboş dolandı. Sonunda herşeyi gerisinde bırakıp basit bit hayat yaşamak için Kwang Tung adlı bir köyde balıkçı olarak yaşamaya başladı.
Babasının hayatta olduğunu ve yeniden suç örgütünün başına geçtiğini öğrenince Shang bir kere daha onunla mücadele etmeye karar verdi. Babasının izini sürerken geçirdiği zaman onun önce X-Men ardından Kiralık Kahramanlar adlı grupla karşılaştırdı. Manhattan'daki Çin Mahallesi'ne yerleştiğinde babasının da onun peşine takıldığını öğrenmiş oldu. Babası varlığından onur duymadığı oğlunu ortadan kaldırmaya çalışıyordu ve bu iş için en iyi suikastçısını görevlendirmişti. Shang bu suikastçıyı yenmek için Daredevil, Black Widow ve Moon Knight (bakınız: Avengers sitesi) adlı kahramanlarla işbirliği yapmak zorunda kaldı. Bu grubun bulunduğu yer bir patlama ile havaya uçunca Shang'in babası oğlunun öldüğünü sandı. Fakat Shang hayattaydı ve babasının suç örgütüne karşı mücadelesini bırakmayacaktı.


Kaynak: geocities.com