Arama

Suut Kemal Yetkin - Tek Mesaj #1

Kral_Aslan - avatarı
Kral_Aslan
VIP MsXTeam
23 Şubat 2007       Mesaj #1
Kral_Aslan - avatarı
VIP MsXTeam

Suut Kemal Yetkin

Ad:  Suut Kemal Yetkin.jpg
Gösterim: 730
Boyut:  11.0 KB

Suut Kemal Yetkin, 1903-1980 Cumhuriyet dönemi yazarlarımızdan. Suut Kemal Yetkin Urfa'da doğdu. Galatasaray Lisesi'ni bitirdi- Paris'te felsefe Öğrenimi gördü (1925-30).

Yurda dönünce çeşitli liselerde öğretmenlik ve müdürlük görevine verildi. İÜ Edebiyat Fakültesi Estetik ve Sanat Tarihi doçenti, ardından profesör oldu (1936). Urfa milletvekili olarak parlamentoda görev yaptı (1943-50). Daha sonra ilahiyat Fakültesi İslâm Sanatları öğretim üyeliğinde. Ankara Üniversitesi Rektörlüğünde bulundu (1951-1966).

Edebiyata şiirle başlayan Suut Kemal Yetkin, Sanat ve Edebiyat adlı bir dergi çıkardı, Estetik ve güzel sanatlar konusunda özgün düşünceler geliştirdi ve deneme yazmaya başladı. Suut Kemal Yetkin, bu türden yazılarım Görüş, Varlık, Türk Dili, Hisar dergilerine gönderdi.

Eserleri:
Estetik ve Ana Sorunları, Edebiyat Konuşmaları, Günlerin Götürdüğü, Düşün Payı, Yokuşa Doğru, Edebiyat Akımları, Şiir Üzerine Düşünceler, Denemeler, Büyük Tedirginler , Estetik, Sanat Felsefesi , Sanat Meseleleri , Büyük Ressamlar, İslâm Mimarisi, Türk Mimarisi , Estetik Doktrinler ,
Son düzenleyen _Yağmur_; 14 Kasım 2016 14:41 Sebep: Sayfa düzeni.
Hayatın ne anlamı var.. Yanımda sen olmayınca....