Arama

Panda Resimleri - Tek Mesaj #1

Pollyanna - avatarı
Pollyanna
Ziyaretçi
10 Mart 2007       Mesaj #1
Pollyanna - avatarı
Ziyaretçi
Pandalar


Yanakları tombul tombul. Sık sık şekerleme yapıyor. Yemeğini elleriyle yiyor. Annesiyle birlikte yaşıyor. Bu, paranın, uluslararası diplomasinin, çılgın hayranların, hükümetler tarafından yürütülen araştırmalar ya da bilimsel çalışmalar gibi konuların ortasında bulmayı umacağınız türden bir karakter değil. Ama Tai Shan bir dev panda yavrusu ve bu da onu ister istemez bildiğimiz ayılardan farklı kılıyor.
9 Temmuz 2005’te, saat 03.41'de, Smithsonian Ulusal Hayvanat Bahçesi'nde (Washington D.C., ABD) doğan Tai Shan (Huzurlu Dağ), Aralık 2000’de Çin'den Washington'a getirilen bir erkek ve dişinin, Tian Tian (Daha da Çok) ve Mei Xiang'ın (Güzel Koku) ilk yavrusu. ABD’de yalnızca sekiz panda daha var. Sayıları on biri bulan bu pandalar, aslında olağandışı bir bilimsel kaynak yatırımını -ve nakdi- simgeliyor.
Dev pandalara ev sahipliği yapmak, bir hayvanat bahçesine yılda ortalama 2,6 milyon dolara mal oluyor; tabii hiç yavru olmadığında. Bir yavru, maliyeti üç milyon doların üzerine taşıyor. İki yavruyla ise (panda gebeliklerinin neredeyse yarısı ikizle sonuçlanıyor) maliyet dört milyon dolara yaklaşıyor. ABD Ulusal Hayvanat Bahçesi üreme bilimleri programının başkanı David Wildt, "Hiç kimse başka bir türe bu miktarda bir ödenek ayırmaz" diyor.
Peki pandaları böylesine özel kılan şey ne? Dayanılmaz şirinlikleri olabilir. ABD Ulusal Hayvanat Bahçesi’nin internetten yayın yapan ve Tai Shan ile annesinin günlük aktivitelerini izleyen kameralarının aylık sayfa ziyareti ortalaması iki milyona ulaşıyor. Tai Shan'ın halk tarafından ziyaretine izin verilen ilk üç ayda hayvanat bahçesinin ziyaretçi sayısı da geçmiş yıllara oranla yaklaşık yüzde 50 arttı.

Resim ve fotoğraf konularında uygulanan kurallar şöyledir:
  • +18 içerikte resim ve fotoğraf eklenmemelidir.
  • Daviantart.com sitesinden alınan her resim ve fotoğraf için kaynak bilgisi verilmesi zorunludur.
  • Bir mesajda en fazla 3 adet resim/fotoğraf olmalıdır.
  • Eklenecek olan her resim/fotoğraf mesajına konu başlığı girilmelidir.
  • Yukarıda belirtilen kurallara uygunluk göstermeyen bütün resim/fotoğraf ekleri silinecektir.
Son düzenleyen Safi; 16 Kasım 2015 21:01 Sebep: Güncellendi.